avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorii

am un credit restant la o unitate bancara. ultima plata confirmata a fost in mai 2009.in iunie 2009, am fost contactata telefonic, de un reprezentant al bancii, am explicat ca nu mai am servici, si momentan nu pot plati. pina acum nu am mai primit nimic,nici telefonic, nici scris, pina ieri. am gasit in cutia postala un plic, de la o societate de recuperari. exista un termen de prescriptie pt credite?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 22:51, 24 Mai 2012
Trei ani de la data nasterii raportului de drept.Daca pana la 1 iunie nu se cere executarea silita,intervine prescriptia dreptului material la actiune al creditorului.Nu semnati nici un fel de document cu firma de recuperare.
VA MULTUMESC! TOCMAI MI-ATI OFERIT UN CADOU FANTASTIC. AZI E ZIUA MEA! DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE!
Pentru fiecare rata aparte, curge un termen de prescriptie distinct. Termenul incepe sa curga de la scadenta fiecarei rate. Durata termenului este de 3 ani, pentru fiecare rata aparte.
La multi ani!
Nu aveti inca motive de bucurie in acest caz.
pneagu a scris:

La multi ani!
Nu aveti inca motive de bucurie in acest caz.



As putea sa va intreb de ce nu ar avea motive de bucurie in acest caz?

Alte discuții în legătură

Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)