avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovineta Pipera gradina zoologica Baneasa - de ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovineta Pipera gradina zoologica Baneasa - de ce tarif in euro

Intrebarea 1

pentru a circula din Bucuresti prin soseaua Petricani spre Pipera ca sa ajungi in padurea Baneasa la gradina zoologica este obligatorie rovinieta? se aplica si daca faci la stanga la sensul giratoriu din dreptul showroom-ului Tyt?

Intrebarea 2

care este temeiul legal pentru care tariful de utilizarea a retelei de drumuri nationale din Romania (rovinetele) se achita la cursul euro conform Anexei la Ordonanta nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale ? de ce ne raportam la cursul euro in cazul achitarii tarifelor de utilizare a retelei de drumuri iar in cazul trecerii podurilor peste Dunare la Cernavoda sau Harsova tariful este in " lei" nefiind raportat la cursul euro. tot retea de drum este si podul de traversare.

poate parea o intrebare de necunoscator in legislatia financiare, dar dupa cum se cunoaste in momentul de fata in Romania moneda nationala este inca "Leul" , aceeasi intrebare vizeaza si achitarea altor servicii la cursul euro (telefonie, internet, etc.)

Ordin 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România prevede la art. 5:
(1) La achitarea tarifului de utilizare la punctele de lucru ale distribuitorilor acestia vor elibera utilizatorului:
(...)
b) pentru fiecare vehicul in parte, un document care contine urmatoarele informatii si care dovedeste corespondenta acestora cu cele inregistrate in baza de date a SIEGMCR:
(...)
(ix) nivelul tarifului in euro;
(x) nivelul tarifului in lei;
(xi) cursul de schimb euro/leu.


Alte discuții în legătură

Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)