avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... DREPTUL LA INSOTITOR
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

DREPTUL LA INSOTITOR

Buna ziua. Am un prieten cu handicap de gr.1 si in anul 2010 ia fost luat dreptul la insotitor.Cel in cauza nu are un picior.Poate cineva sa-mi spuna daca si-a reprimit cumva acest drept?. Va multumesc.
Care a fost motivul pentru care nu a mai avut dreptul la un insotitor? A primit in schimb indemnizatia de insotitor?
imi cer scuze ca nu am vazut mai repede raspunsul dv. a primit in 2009 si in 2010 pe la sfarsitul anului mi-a spus ca ia fost oprit de la stat si nu a mai primit decat pensia de 202 ron si ceva ajutor de 91 ron. ca insotitor era mama sa si trebuia sa primeasca 500 si ceva. va multumesc.
Poate ca asistentul personal (mama) a fost concediata de catre primarie... au fost multe cazuri in care nu au mai existat bani pentru plata insotitorilor. Oricum, trebuia sa faca cerere pentru acordarea indemnizatiei prevazute de lege in cazul imposibilitatii angajarii asistentului personal, actualmente in cuantum de 630 lei net.
indemnizatia de insotitor este in cuantum de 530 ron.
@gavril -florin prietenul dumneavoastra ar trebui sa faca o sesizare la Agentia de plati si inspectie sociala. este un abuz. primariile profita de faptul ca persoanele cu dizabilitati nu stiu unde sa se adreseze si nu isi cunosc drepturile.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
dianami, utilizator
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu dizabilitati fany74 fany74 Daca sunt doi handicapati de grad1 grav intr-o familie nu ar trebui sa primeasca amandoi indemnizatie de handicapati si fiecare de un asistent personal?X-( (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor allevyn allevyn buna seara.sant persoana cu handicap gr. 1 si am ca insotitor pe mama mea,dar fara carte de munca.am luat din decembrie pana acum 610 ron pe luna,dar astazi ni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor persoana cu handicap Costin Cozma Costin Cozma Buna ziua! Am o speta putin mai ciudata: 2 surori au o mama handicap grad I, permanent, parlizata. Una dintre ele este persoana aleasa de mama ca si insotitor ... (vezi toată discuția)