avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune=partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune=partaj?

avem unTP in care sunt doi coproprietari,iesirea din indiviziune e acelasi lucru cu partaj?Cum se face?1/2 din fiecare teren de pe TP?cheltuielile cine le suporta?cel care a introdus actiunea?taxa de timbru se aplica la toata suprafata sau la 1/2 a celui care a cerut iesirea din indiviziune?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 06:45, 26 Mai 2012
Iesirea din indiviziune este unul acelasi lucru cu partajul. Partajul voluntar se poate face si in fata notarului.
In caz de partaj judiciar, taxa de timbru se calculeaza la valoarea intregii mase partajabile. O taxa de timbru estimativa o avanseaza cel care introduce actiunea, dupa care, in urma expertizei instanta va dispune completarea taxei de timbru. In final, taxa de timbru se va suporta in mod egal.
mii de multumiri,taxa de timbru o sa platim ,ca tot trebuia sa se faca acest partaj,dar numai o intrebare mai am ,daca si-a angajat avocat si la onorariul acestuia trebuie sa contribuim?mai mult av il finanteaza cumparatorul(chiar el ne-a spus)in speranta ca va ramane cu suprafata intreaga
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
dienusa, utilizator
Asadar urmareste sa ramana cu intreaga proprietate? In ce conditii? Daca veti da mai multe informatii vom incerca sa va oferim cat mai multe lamuriri si indrumarile necesare.

EDIT: abia acum am vazut ca ati deschis doua topicuri:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Raoul_mw, utilizator
mii de scuze,cred ca am gresit punand aceasta intrebare in alt topic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu hartie de mana fara iesirea din indiviziune dienusa dienusa este valabila vanzarea unui teren in suprafata intreaga ,a unui copropietar,care se afla pe un Tp pe care sunt 2 coproprietari,fara a se fi facut iesirea din ... (vezi toată discuția)
Partaj dienusa dienusa in cadrul unui proces ce dureaza de 5 ani,un parat vrea sa faca cerere reconventionala(acuma)prin care cere partajul pe un TP,acesta se face dupa noul sau ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ... (vezi toată discuția)