avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru

Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ron taxa de timbru . Aceasta suma nu reprezinta 3% din valoare . Se calculeaza cumva alt procent ? Eu am cerut iesirea din indiviziune pe cota mea de 1/3 . Am sa platesc taxa calculata pe aceasta cota dupa efectuarea expertizei , sau pentru intreaga valoare a cladirii ?
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
prietenulomului, utilizator
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 08:20, 20 Iunie 2013
In final veti suporta taxa judiciara de timbru in limitele cotei d-voastra de coproprietate (in cazul iesirii din indiviziune).
Ati folosit sintagma "au revendicat intreaga cladire". Poate ati vrut sa spuneti ca au cerut iesirea din indiviziune, prin atribuirea cotei d-voastra de proprietate? La partaj taxa de timbru este de 3% din valoarea bunului supus partajului.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat
Eu am pornit aceas proces si am cerut iesirea din indiviziune cu cota mea de 1/3 . Piritii au cerut sa li se atribuie intreaga cladire deoarece au facut imbunatairi , amenajari . Eu am arata si am dovedit faptul ca aceste lucrari au fost facute fara acordul meu ca si coproprietar , cu atit mai mult cu cit nu s-au limitat la lucrari de conservare ci au facut reabilitare termica , amenajari interioare etc , am demonstrat faptul ca nu am fost primiti pe proprietare ( martori ) , am demonstat cu acte ca nu au autorizatii de la primarie etc . Spt viitoare cred va fi expertiza tehnica si se va stabili valoarea imbilului . Aici dorec lamuriri . Acum este clar ce anume doresc sa aflu ?
Puteti comenta mai pe larg , eventual sa - mi spuneti din experienta ce va urma ?
Expertul va stabili valoarea de circulatie a imobilului. Probabil paratii au solicitat expertului sa stabileasca separat valoarea lucrarilor de imbunatatiri care, daca sunt dovedite in proces, se vor scadea din valoarea de circulatie . Ca urmatoare etapa a expertizei se va determina valoarea cotelor de proprietate pentru parti si se va face o propunere de partajare, in functie de obiectivele formulate de parti.
Cat priveste modalitatea de partajare, regula este ca partajarea se face in natura, insa pentru aceasta finalitate expertul va stabili daca imobilul este comod partajabil in natura ( daca prin partajare ar rezulta 2 unitati locative distincte).Daca imobilul nu este comod partajabil in natura, iesirea din indiviziune se va face prin atribuirea dreptului de proprietate, in cota de 1/1, unuia dintre copartasi, cu obligarea acestuia de a-i despagubi pe ceilalti cu valoarea cotelor ce le detin.
Raspunsul meu are caracter general. Desi ati incercat sa fiti clara, tot nu am inteles daca d-v ati solicitat atribuirea bunului sau partajarea in natura, obiectivele expertizei, etc..
Da. Eu am solicitat partajarea in nautura , evaluarea lucrailor si scoaterea acestora din sarcima mea deoarece nu am fost intrebat daca sunt de acord cu acestea , acestea fiind efectuate fara stirea mea deoarece am fost indepartat de pe prprietate cu forta . Am demmimstrat cui martori iar pirita a recunoscut ca nu am fost primit . In aceste comditii am aratat ca nu sunt de acord sa contribui la acele lucrai deoarece au depasit cu mult eventuala actiune de consrvare a cladirii . Acesta este contextul . Daca am fost explicit v-asi ramine recunoscator pentru urmatorul comentariu . Cladirea este comod partajabila .
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
prietenulomului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre moștenitori vrea să cumpere părțile celorlalți doi, dar aceștia cer mai mult decât le-ar reveni conform expertizei. ce poate decide instanța în acest caz? vlad69 vlad69 In urma succesiunii dupa ambii parinti, a rezultat o casa de locuit si un teren, la 3 mostenitori.Doi mostenitori au acceptat sa vanda partea lor celui de-al ... (vezi toată discuția)
Care va fi hotararea instantei in acest caz? ContSters338989 ContSters338989 [u]PARTAJ JUDICIAR :[/u] 1. am cerut atribuirea in natura a cotelor de 2/3 din casa si teren 2.piritii au cerut toata casa si cota lor de 1/3 din teren ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata neplatite ContSters333333 ContSters333333 Daca nu platesc taxa de timbru si jude respinge cererea de iesire din indiviziune ca netimbrata iar eu nu platesc piritilor cheltuielile de judecata , acestia ... (vezi toată discuția)