avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master

Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata vreme cat acesta a lucrat in timpul facultatii un an de zile cu 1 ora/zi?
Un domn de la somaj mi-a spus ca absolventul respectiv beneficiaza de indemnizatie intrucat a absolvit masterul, dar nu si-a pierdut vechimea in munca atata vreme cat a lucrat in timpul facultatii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:03, 3 Februarie 2014
1. Da, poate beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent de master daca se inregistreaza la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii.

2. - Nu conteaza daca a lucrat cu CIM in timpul facultatii.
- Conditia este ca la data inregistrarii la Agentia de Somaj sa nu fie sub CIM, adica acesta sa fi incetat.
Imnportant este in ca in momentul inregistrarii cererii dvs. CIM sa nu se afle in vigoare de cel putin 60 de zile.
Coltuc Marius:

Ar fi bine daca ati si spune unde ati gasit aceasta precizare pentru ca eu nu stiu de ea.
articolul 17 din legea 76 din 2002
(2) Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;
b) sunt absolventi ai scolilor speciale pentru persoane cu handicap in varsta de minimum 16 ani, care nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;

Indemnizatia de somaj se acorda pentru o perioada de 6 luni si este de 50% din vasloarea indicatorului social de referinta care p;entru anul 2012 este 500 lei.
Pentru fiecarte forma de invastamant se beneficiaza doar o data de indemnizatia de somaj
Daca ati vrut sa-mi raspundeti mie la intrebarea pusa lui @Coltuc Marius nu ati nimerit-o.
Mai incercatI!

Alte discuții în legătură

am dreptul la indemnizatie de somaj? adriancurt adriancurt Buna ziua, Dupa ce am absolvit facultatea am lucrat 6 luni dupa care, conform practicilor de criza din tara noastra am fost cam obligat sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventii de facultate adinutza_1990 adinutza_1990 buna ziua, anul acesta in iunie termin facultatea, dar, oare voi primi somaj? va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)