avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturile administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturile administratorului de bloc

Buna ziua,

Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential si am cateva nelamuriri. La avizier s-a afisat un anunt in care scrie ca se vor opri utilitatile celor care au restanta 2 luni in momentul in care se afiseaza urmatoarea intretinere. Eu am contract de inchiriere cu o firma in care scrie ca intretinerea o platesc la ei, insa ei nu au facturat cele 2 luni cu care figurez ca restanta la administratie. Problema asta o avem de cand ne-am mutat aici, cei de la firma cu care am eu contract ne-au spus ca nu primesc facturile de la administratie, administratia ne-a spus ca ei au trimis facturile si tot asa.
Intr-o discutie avuta cu administratorul, am fost amenintata ca o sa primesc si amenda din partea LUI ca am caine si isi face nevoile pe spatiul verde. I-am spus ca eu strang dupa el si am primit raspuns ca e vorba de faptul ca face pipi pe spatiile verzi si ca i s-au uscat trandafirii. Mi-a mentionat ca "platim" (desi el nu locuieste in complex) o suma destul de mare pentru gazon si ca nu e normal ca femeia de servici sa stranga dupa animalele noastre. Mentionez ca avem si 2 caini vagabonzi in complex. Nu am stat sa-i urmaresc, dar presupun ca si ei au nevoi fiziologice si nu strange nimeni dupa ei.
In concluzie, ma intereseaza daca administratorul poate sa-mi dea amenda pentru faptul ca am caine care face pipi pe gazon si sa-mi opreasca utilitatile daca sunt restanta cu 2 luni la intretinere.
Platiti-va restantele direct la asociatie si asa o sa aveti relatii mai bune cu vecinii dumneavoastra si cy administratorul.
La agentie, daca vi se solicita, prezentati copii alec chitantelor.
Tot la agentia care a intermediat inchirierea pltiti si celelalte utilitati: energia electrica, gazul, telefonul, internetul, cablul TV...?
Eu nu doresc sa platesc intretinerea la asociatie din 2 motive:
1. In contractul de inchiriere scrie clar ca intretinerea trebuie platita la firma.
2. Eu platesc chirie pentru locul de parcare, iar cei de la administratie au bagat (pentru toata lumea, pe langa chirie) si intretinere pentru parcare (desi exista rubrica speciala pentru fiecare utilitate de pe partile comune)
Cablul, telefonul si internetul le platesc direct la furnizor (contractul fiind pe numele meu), iar energia electrica si gazul nu le platesc eu, sunt platite de catre firma de la care am inchiriat.
Eu vreau sa stiu daca administratia are dreptul sa-mi opreasca utilitatile pentru 2 luni restanta si daca are voie sa-mi dea AMENDA.
Administratorul nu poate da AMENDA decat daca spatiul pe care se plimba cainii este proprietate privata, iar proprietarul acelui spatiu are drepturi legale de a amenda.

Nu, in niciun caz!
danoozza a scris:

Eu vreau sa stiu daca administratia are dreptul sa-mi opreasca utilitatile pentru 2 luni restanta si daca are voie sa-mi dea AMENDA.

Da, asociatia are dreptul sa opreasca utilitatile oricarui restantier, prin decizia comiteului executiv. Sigur ca pentru o restanta de doar doua luni, nu este firesc sa se opreasca utilitatile. Asociatia are la indemana mai multe instrumente legale pentru a determina restantieri sa plateasca la timp intretinerea: aplicarea de penalizari, notificarea restantierului, actionarea in instanta a proprietarului...
Asadar asociatia nu va poate da amenda dar va poate calcula penalizari.
In ce temei legal i se pot opri utilitatile de catre reprezentantii Asociatiei ?
Si cum se face acest lucru in conditiile in care toti robinetii de apa sunt in interiorul apartamentului ?
Si pentru caldura cum se procedeaza ? Mentionez ca toate caloriferele au repartitoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
Daniel4x4, utilizator

Alte discuții în legătură

Datorii la asociatie, oprire apa rece Doina0505 Doina0505 Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Apa oprita pe canicula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ContSters245061 ContSters245061 Ne-au oprit apa din cauza unui rau platnic, care are o datorie de peste 70 de milioane.Omul respectiv nu are de unde sa dea banii..Ce putem face???Au voie sa ... (vezi toată discuția)