avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dovada absolvirii cursurilor la zi pentru dosarul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dovada absolvirii cursurilor la zi pentru dosarul de pensionare

Sunt absolvent al unei facultati de stat in anul 1973.Dosarul de pensionare trebuie sa contina si dovada absolvirii cursurile la zi ,diploma si foaia matricola .Am solicitat facultatii adeverinta de confirmare a frecventarii si absolvirii cursurilor.In adeverinta primita, se spune :
"Din registrul matricol nr......,se constata ca domnul.......a fost student in perioada 1970 - 1973.
Anul I 1970 - 1971 , promovat , cursuri de zi
Anul II 1971 - 1972 , promovat , cursuri de zi
Anul III 1972 - 1973 , promovat , cursuri de zi
Eliberam prezenta pentru a-i servi la dosarul de pensionare."
Intrebarea este daca in aceasta forma , adeverinta clarifica data inceperii si terminarii cursurilor.
Din memorie , am inceput pe 1 octombrie 1970 si am terminat la sfarsitul lunii iunie 1973, cand am sustinut examenul de diploma. Repartitia pe post a fost la jumatatea lunii iulie 1973.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 26 Mai 2012
1. Adeverinta este buna, cei de la Casa de Pensii stiu ce perioada se ia in calcul pentru acei ani.

2. Dar vedeti ca pe diploma sau pe foaia matricola anexata scrie ca este vorba de cursuri de zi (in acea perioada asa se scria si eu am asa ceva scris pe foaia matricola si nu mi-a mai cerut adeverinta de la facultate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asimilare studii la stagiu de cotizare ailito99 ailito99 Buna ziua, In cf. cu Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta studii efectuate la invatamant zi pentru dosar pensie editcec editcec Vă rog sa binevoiti a-mi spune ce acte am nevoie, conform legislaţiei în vigoare, la dosarul de pensionare pentru a se lua în considerare ca vechime în ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pensie Kovacs K. Kovacs K. Va rog,sa precizati:ce fel de acte trebuiesc depuse la casa de pensii pentru cei cu studii superioare in vederea includerii anilor de studii in stagiul de ... (vezi toată discuția)