avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Buna ziua,am o mare rugaminte,perioada de proba poate fi 7 zile lucratoare a 8 ore si neplatita?Cum poti determina angajatorul sa-ti faca contract de munca si daca refuza ce se poate face *pai stau 6 zile la unul,alte 6 zille la altul de proba nu iei niciun ban si se duce luna.Va rog mult ajutati-ma pt ca in acest caz nu stiu ce sa fac.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 29 Mai 2012
Daca nu ati semnat niciun c.i.m., atunci nu are ca sa inceteze .. prin urmare, ati mumci la negri , iar sanctiunea data de catre ITM este amenda atat pentru angajator , cat si pentru persoana care a prestat activitatea fara a avea un c.i.m. incheiatâ.
N-o sa va vina sa credeti,azi i-am reamintit de contractul de munca si de perioada de proba platita,mi-a spus ca face cum vrea ea ca o sa-mi faca contract cand o vrea,daca nu pot sa plec.Deci puteam sa muncesc mult si bine neavand garantia ca ma va si plati.In momentul ala nu am mai stat de vorba si am plecat,Pacat ca nu pot da numele firmei sa afle toata lumea ca in tara asta inca se mai lucreza la negru si legile sunt date numai pt angajati nu si pt angajatori,.Toti fac la fel nu vor sa incheie contract de munca pt a nu plati contributile la stat.Noi cum suntem protejati de acesti neneorociti.Mai am o rugaminte daca ma voi mai intalni cu aceasta situatie cum demonstrez ca lucrez la negru nu din vina mea ci angajatorul nevrand sa*mi faca CIM si unde pot reclama urgent sa le dea si o amenda pt ca eu nu tolerez aceste lucruri.contractul de munca este pt mine o siguranta
Puteti face sesizare la ITM si/sau Inspectia Muncii .. sesizare o pteti depune la registratura institutiei, o puteti transmite online sau prin posta cu confirmare de primire ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba fara contract si salariu adamantium2010 adamantium2010 Buna ziua, Am fost angajata acum o luna si, in urma intelegerii verbale cu angajatorul, am consimtit la o perioada de proba de o luna. Acum angajatorul ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ell3na ell3na buna ziua! daca am fost in perioada de proba si acum nu mai vreau sa raman la respectivul loc de munk cu cat timp ar trebui sa anunt?mentionez ca inca nu am ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Anayllyl Anayllyl Buna dimineata! Va rog sa-mi raspundeti cat poate dura perioada de proba si daca o perioada de 90 de zile este legala. Multumesc (vezi toată discuția)