avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nelamurire contract de credit.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nelamurire contract de credit.

Am o nelamurire: in mai 2009 tatal meu, care avea 79 ani, a contractat un imprumut la o banca cu doi giranti, tot pensiunari, pe 3 ani, adica pana in iunie 2012. Ratele au fost platite la timp. Tatal meu a decedat in ianuarie 2010 si am fost la banca sa intreb ce se intampla cu creditul contractat. Mi s-a raspuns ca trebuie sa-l achit eu, daca nu vreau sa puna poprire pe pensiile girantilor. Am achitat ratele la timp, mai am luna viitoare ultima rata, dar nu-mi place ca trebuie sa achit niste rate pe numele unei persoane decedate. Cei de la banca mi-au spus ca nu pot schimba contractul si mergem asa cu titular de contract o persoana decedata. Intrebarea mea este: am auzit ca ar fi o lege precum pensionarii care au contractat un credit si ulterior un decedat, nici girantii si nici urmasii lor nu sunt obligati sa achite creditul.
Nu exista o asemenea prevedere. Daca pensionarul nu avea o asigurare pt acest credit, banca recupereaza de la giranti ( pt ca exista ) ca recupereaza mai repede, iar girantii se pot indrepta impotriva mostenitorilor pt a-si recupera paguba.
Cine accepta mostenirea , plateste si pasivul ei ( datoriile defunctului)

Acum ati platit banii vi i-au luat in contul decedatului, problema va fi cand veti dori sa inchideti contul. ca nu sunteti titular.
Ati avea nevoie de certificatul de mostenitor
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ani, a ... Miliana Miliana Buna ziua, Fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ani, a semnat ca girant pentru un imprumut (in anul 2018) unei persoane care nu si-a platiti la timp ... (vezi toată discuția)
Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)
Mai platesc sau nu rata la banca??? i_u_l_i_a_n_a i_u_l_i_a_n_a Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma ... (vezi toată discuția)