avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere strain - PRESCHIMBARE -
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere strain - PRESCHIMBARE -

Buna,

Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni tot astept raspuns din Italia si circul cu dovada de preschimbare, doar ca aici intervine problema,permisul italian expira in iulie 2012 . Exista posibilitatea de a anula permisul Italian si de a dobandi un altul Romanesc ? si daca da, dupa cat timp am acest drept , in plus va trebui sa sustin examen + scoala de soferi aici?

Multumesc,
O zi buna!

Mentionez ca am rezidenta in Italia si sunt cetatean roman.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
CatalinF, utilizator
Părerea mea e că nu trebuie anulat permisul de conducere italian, ci numai preschimbat cu unul românesc dacă nu aveţi rezidenţa normală pe teritoriul altui stat membru.
Nu mai trebuie să daţi exemen.
A se vedea: [ link extern ]
Conform legislatiei romane nu puteti detine 2 permise de conducere. Da, este posibil sa-l preschimbati pe cel dobandit in Spania, cu un permis romanesc. Va recomand sa intrebati la Serviciul Public Comunitar - Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule pe raza caruia domiciliati care sunt documntele necesare in vederea preschimbarii. Dupa preschimbare (veti preda permisul italian) prin ambasada Italiei din Bucuresti, autoritatile italiene vor fi informate cu privire la preschimbarea permisului.
HG1391/2006
Art. 42. – Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină se preschimbă, în condiţiile legii, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului pe raza căreia titularul are domiciliul sau, în cazul cetăţenilor străini şi al cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, reşedinţa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere obtinut in grecia ContSters172430 ContSters172430 Mi am luat permisul de conducere in Grecia ,as dori sa stiu cat timp este valabil in Romania si ce trebuie sa fac ca sa il schimb? Multumesc (vezi toată discuția)
Info va rog - schimbare permis rezident ue cu permis romanesc khan khan salut,sunt cetaten pakistanez cu resedinta permanent in Italia(de 20 ani) am permis de conducere emis de autoritate din pakistan,.cum fac sa schimb permisul ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis italian francisc72 francisc72 Asi vrea sa schimb permisul italian in cel romanesc si am auzit ca trebuie sa dau o declaratie ca nu am residenta normala in italia.Normal ca am dar de 3 luni ... (vezi toată discuția)