avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca conform noului cod civil in cazul unui ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca conform noului cod civil in cazul unui credit ipotecar.

Art. 885. - (2) Drepturile reale se vor pierde sau stinge numai prin radierea lor din cartea funciara, cu consimtamântul titularului, dat prin înscris autentic notarial. Acest consimtamânt nu este necesar daca dreptul se stinge prin împlinirea termenului
aratat în înscriere ori prin decesul sau, dupa caz, prin încetarea existentei juridice a titularului, daca acesta era o persoana juridica.

Punere în aplicare Art. 885. prin Lege 71/2011 :
Art. 76. - Dispozitiile art. 876-915 din Codul civil privitoare la cazurile, conditiile, efectele si regimul înscrierilor în cartea funciara se aplica numai actelor si faptelor juridice încheiate sau, dupa caz, savârsite ori produse dupa intrarea în vigoare a Codului civil.

Probleme:
1) Radierea ipotecii este un nou inscris sau inscrisul a fost inscrierea ipotecii?
2) Este necesara autentificarea notariala a adresei bancii privind achitarea integrala a creditului sau este doar o intelegere intre banca si notar si nu este necesara autentificarea? (nicaieri pe site - ul ANCPI nu scrie ca adresa bancii trebuie autentificata de notar si nici la sediul lor nu scrie nimic.)
Cel mai recent răspuns: floriancatalin , utilizator 07:55, 29 Mai 2012
Pentru radierea ipotecii este necesară declaraţie autentică notarială conform art. 885, al.2 din Codul Civil. Vizualizaţi pe site-ul ANCPI -Legislaţie/Protocoale şi vedeţi Protocolul ANCPI/Uniunea Naţională a Notarilor Publici/Asociaţia Română a Băncilor .
Multumesc mult !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca liluca liluca Buna seara,Am nevoie de ajutorul dv. :ce trebuie facut la terminarea unui credit imobiliar,care sunt pasi pentru radierea ipotecii? (vezi toată discuția)
Conform noului cod civil, este necesar ca cererea de radiere a ipotecii pe o constructie sa fie intocmita de catre banca in forma autentica la notar ? dancielo77 dancielo77 De curand am accesat un credit de 50000 euro la banca x, prin care am refinantat anticipat si inchis doua credite mai vechi la banca Y, unul din cele doua ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca prima casă?cine trebuie sa se ocupe?am terminat ... EliodorDoru EliodorDoru Radiere ipoteca Prima Casă?Cine trebuie sa se ocupe?am terminat de achitat săptămâna trecută un credit prima casa.Intrebarea mea ar fi acum legata de ... (vezi toată discuția)