avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract si semnare contract vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract si semnare contract vanzare cumparare prima casa

Buna seara. Pe 9 mai am fost la notar si am platit 3000 euro avans pt. cumpararea unui apartament prin prima casa. La momentul respectiv avea toate actele mai putin hartia de la administratia blocului. In contract scrie ca sunt obligat sa platesc restul de bani in decurs de 2 luni. Vineri 25.05 l-am sunat si i-am zis ca marti, miercuri sau joi semnam contractul. Azi cand am fost sa vb cu el am vazut ca nu si-a platit datoriile la intretinere si nu are adeverinta de la asociatie. ce e de facut deoarece notarul s-a inteles cu banca si trebuie sa mergem miercuri (apoi pleaca notarul din tara). Ce pot face daca asta intarzie cu actele si apoi expira contractul de la banca si de la fondul de garantare? Eu am incercat sa il conving sa plateasca maine si sa vina miercuri cu actele.
In contract scrie ca se pune ipoteca pe casa daca tranzactia nu se incheie din cauza lui si nu poate sa-mi dea dublu inapoi. (de dat inapoi nu are de unde sa dea ca a cheltuit o parte din bani pe un avans pt un alt apartament). Pt a veni la notar trebuie sa fie anuntat in scris? mi-e frica ca o sa zica ca nu i-am zis sau sa bage motive ca e bolnav...... Va rog sa-mi da-ti un raspuns. Va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Act proprietate locuinta - precontract imposibil de respectat banicaionica banicaionica Buna ziua, in noiembrie 2012 am cumparat o casa pentru care am platit 3/4 din pretul ei cu precontract,cu plata diferentei dupa 6 luni.Problema este ca noi ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare avans apartament ce nu se poate vinde nea_pandele nea_pandele intentionez sa achizitionez un apartament. pe 13.11 am mers la o vizionare si pentru ca mi-a placut a ramas ca voi face creditul. Am platit 2000 Eur ... (vezi toată discuția)
Problema antecontract imobil Aguero Aguero Buna ziua, am făcut un antecontrac ( promisiune bilaterala de vânzare ) pentru un imobil ( o garsoniera ) in valuare de 30.000. In decembrie 2020 am dat ... (vezi toată discuția)