avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz returnare avans apartament ce nu se poate vinde
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz returnare avans apartament ce nu se poate vinde

intentionez sa achizitionez un apartament.
pe 13.11 am mers la o vizionare si pentru ca mi-a placut a ramas ca voi face creditul.
Am platit 2000 Eur rezervare/avans prin banca.

Am stabilit ca pe 16 sa ne vedem la notar pt antecontract.
Acolo vanzatoarea nu a vrut sa stabilim cine ce cat cui plateste in caz de razgandire vanzator / cumparator / neperfectare acte din diverse motive.
Am descoperit ca peretii sunt modificati fata de releveu si ca e o problema asa ca am amanat semnarea antecontractului si am mers la banca sa rezolv.
Banca cere evaluare/expertiza MLPAT si asta se putea face dar am aflat cu ocazi asta ca a mai incercat vanzatoarea sa isi puna actele in ordine dar nu a putut sa faca asta pentru ca a construit balconul pe terasa blocului (practic si-a inchis dublat balconul luamd spatiu de la terasa blocului).

Azi 17.11 dupa ce am vorbit cu cadastristul si expertul MLPAT am ineles ca e un risc mare pt mine sa cumpar asa apartamentul si ca nu ma va crede nimeni ca NU AM STIUT ca cumpar o constructie ilegala asa ca am decis sa imi cer avansul inapoi.

Vanzatoarea mi-a zis ca nu imi vireaza banii inapoi.

Ce pot face? Politie?
Cel mai recent răspuns: nea_pandele , utilizator 19:08, 17 Noiembrie 2022
Va trebui deschis un proces dar trebuie sa mergeti la avocat ca sa vada ce sanse ati avea pentru a nu se deschide un proces aiurea.
Trebuie analizata culpa fiecarei parti din contract ceea ce nu este chiar asa de usor de stabilit...
Trebuie vazute si toate actele de avocat.

Scris din Bucuresti 2022
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu am avut un contract.
i-am virat banii ca avans pt apartament pt a bloca vanzarea.

mi-a spus abia pe 17 ca este problema aceea cu balconul care face ca pentru a intra in legalitate sa mai platesc vreo 3000 Eur sau sa demolez balconul (sau sa risc in orice zi o amenda de la ISC de vreo 15000 RON)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recuperare avans antecontract vanzare cumparare steffy_costy steffy_costy am incheiat in 2007 un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un bloc aflat in constructie,pentru care am achitat un avans de 10000 ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament in bloc nou, in constructie. cer sfaturi denisz denisz Buna ziua, Intentionez sa cumpar un apartament intr-un bloc nou, aflat in costructie (stadiul de finisare de 90%). Dezvoltatorul promite predarea imobilului ... (vezi toată discuția)