avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL-D costuri si sediul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL-D costuri si sediul social

Buna seara,

As avea rugamintea sa imi spuneti si mie daca infiintarea SRL-D-ului este total gratuita, adica inregistrarea la ONRC si publicatia in Monitorul Oficial sau daca exista alte costuri?
Se poate face sediul social la o firma care se ocupa cu inchirierea de sedii sociale? Si daca da, corespondenta o sa vina acolo sau la puncul de lucru care este in alta parte? Apropo de punctul de lucru acesta se poate face dupa infiintarea sediului in momentul in care este acceptat proiectul, adica dupa 3 luni un an si firma sa fie infiintata chiar daca nu isi desfasoara activitatea in tot acest timp?

O seara buna!
Cel mai recent răspuns: ElenaComanescu , utilizator 18:32, 29 Mai 2012
Infiintarea SRL-D este total gratuita daca intocmiti actele la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului, indiferent unde ar fi situat spatiul care va avea destinatia de sediu social. Daca deschideti punctul de lucru dupa infiintarea societatii o sa aveti cheltuieli suplimentare de vreo 300 ron, daca il inserati de la inceput in actul constitutiv nu va trebui sa platiti nimic. Firma exista din momentul inregistrarii in registrul comertului. Detalii infiintare SRL-D aici: [ link extern ] .
Deci sediul social poate fi oriunde? Si corespondenta nu poate veni pe punctul de lucru dupa infiintarea acestuia? Cand infiintez punctul de lucru tot la registru trebuie sa merg, si de ce acte am nevoie?

VA multumesc o zi buna!
Daca societatea este infiintata si doriti deschiderea unui punct de lucru aveti nevoie de un act care sa faca dovada folosintei spatiului( contract de comodat, contract de inchiriere, act de proprietate), cerere de inregistrare in registrul comertului tipizata, declaratia model 2, hotararea asociatilor sau decizia asociatului unic si contorul de cuvinte in vederea publicarii in Monitorul Oficial a unuia dintre aceste acte si vreo 210 lei(daca va redactati singura hotararea). Puteti sa stabiliti sa primiti corespondenta si la punctul de lucru in acest sens avand posibilitatea sa notificati institutiile si partenerii de afaceri, dar ca principiu, corespondenta se primeste la sediul social.
Multumesc frumos, o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social si punct de lucru. Alin14 Alin14 As dori sa stiu care sunt actele necesare pentru schimbarea sediului social al firmei si al punctului de lucru. Este nevoie de un contract de comodat, dar este ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare punct de lucru in alt judet Imi poate spune cineva ce acte sunt necesare si unde trebuie depuse pentru infiintarea unui punct de lucru in Oradea al unui SRL cu sediul principal in ... (vezi toată discuția)
Domeniu de activitate raulTM raulTM Buna seara Detin un srl comert cu ridicata si doresc sa deschid un magazin cu legume fructe cu amanuntul pe aceeasi firma.Care sunt procedurile de ... (vezi toată discuția)