avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale domeniu de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

domeniu de activitate

Buna seara
Detin un srl comert cu ridicata si doresc sa deschid un magazin cu legume fructe cu amanuntul pe aceeasi firma.Care sunt procedurile de urmat?MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: Noemi Nagy , Consilier juridic 10:57, 23 Noiembrie 2010
Daca aveti in obiectul de activitate al societatii activitatea: 4721 - Comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete, in magazine specializate, este destul de usor. Va prezentati la registrul comertului cu o hotarare a asociatilor cu contorul aferent publicarii in Monitorul Oficial, declaratie model 2 de autorizare cerere de inregistrare tipizata si dovada folosintei spatiului. Daca veti redacta actele la registrul comertului va costa cam 300 ron, daca intocmiti dvs. hotararea cu vreo 80 ron mai putin. Daca veti desfasura activitatea intr-un spatiu declarat deja ca sediu sau punct de lucru, depuneti doar cererea de inregistrare si declaratia de autorizare model 2 sau 3 dupa caz cu o cheltuiala de apx. 100 ron.
Daca nu aveti in obiectul de activitate codul enuntat mai sus, cheltuielile vor sari de 500 ron deoarece in hotarare trebuie sa inserati si largirea obiectului de activitate plus un act constitutiv actualizat. SUCCES!
Pentru imnatricularea unui punct de lucru (magazin cu legume fructe) la Oficiul registrului Comertului aveti nevoie de urmatoarele documente:
- Hotarare si Act Aditional privind infiintarea pnctului de lucru
- Act Constitutiv actualizat (trebuie sa cuprinda noul punct de lucru)
- Dovada sediului punctului de lucru (Contract de comodat sau contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara )
- Cerere de inragistrare (formular tip ONRC)
- Declaratie Model 2 (pentru autorizarea activitatii la punctul de lucru: Cod CAEN Rev. 2: 4721-Comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete, in magazine specializate)
- taxe de registru
Hotararea, Actul Aditional si Actul Constitutiv pot fi intocmite la notar, la Camera de Comert sau la Registrul Comertului.

Nagy Noemi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru deschiderea exercitiului comercial jacqueline_k jacqueline_k Buna dimineata! Ce acte sunt necesare pentru obtinerea unui acord pentru deschiderea execitiului comercial, in situatia unui magazin de fabrica care ... (vezi toată discuția)
Deschidere aprozar Maria Uzun Maria Uzun Buna ziua, locuiesc la curte si as vrea sa deschid un aprozar, deci spațiu as avea, care sunt pasii de urmat? Ce acte imi trebuie? Multumesc (vezi toată discuția)
Acte necesare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru completarea actului constitutiv, al unui SRL, cu mai multe coduri CAEN si inregistrarea acestuia la Reg Com? ... (vezi toată discuția)