avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... amenintare executare silita credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

amenintare executare silita credit

buna ziua, in urma cu 4 ani am incheiat un credit nevoi personale fara garantii, (doar pe baza adevereintei de venitsi a buletinului), rata a crescut periodic de la 170 pana la 230 lei. Am platit tot la timp ratele pana in luna noiembrie anul trecut. De atunci din cauza unor probleme personale am ramas initial o luna restant, apoi 2luni. Incerc sa platesc ratele cum pot si cat pot, in toata aceasta perioada nu am avut mai mult de 82/83 de zile intarziere. Banca ma suna daca nu zilnic tot a doua zi, inclusiv daca le comunic ca platesc la o anumita data,( "noteaza in sistem si imi ofera acea amanare") ei ma suna cu o zi inainte.Au un comportament zic eu chiar abuziv.
Acum am 71 de zile intarziere, m-au sunat sa ma anunte sa platesc urgent altfel ei ma executa silit si atunci am la dispozitie doar 48 de ore sa achit datoria+costul executarii. Le-am explicat ca data de plata salar este doar 10 luna urmatoare deci as plati in ziua 83 de intarziere.Mi-au comunicat ca este prea tarziu si ca la acea data creditul este deja trimis catre juridic pentru executare.

Este posibil sa execute silit acest credit daca restanta este mai mica de 90 de zile?Iar daca da, care sunt pasii urmatide banca? Se pune poprire pe salar? (bunuri pe numele meu nu detin)

Mentionez ca mai am 11 luni pana la finalizare creditului, iar suma totala ramasa este de 2400 lei.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:28, 29 Mai 2012
Este normal ca institutia de redit sa va preseze. Incercati sa platiti in cotinuare . Daca se ajunge la executare, se va incepe cu instituirea popririi asupra salariului, dar nu va pot opri mai mult de 1/3 din salariul net.
Este posibil sa fiti executat silit dupa orice intarziere, chiar mai mica de 90 de zile.
Pasii urmati de banca sunt:
1. somatie scrisa cu suma scadenta, in care vi se da un termen de plata
2. trimiterea de adresa la banci si infiintarea de poprire pe conturile dvs. Poprirea pe vaniturile din munca nu ar trebui sa depaseasca 1/3 din salariu. In practica s-au mai facut si abuzuri, si s-a poprit intreaga suma.
3. daca nu aveti salariu, se poate trece la executarea silita a bunurilor, mobile sau imobile (casa, terenuri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la banci isabela capalnas isabela capalnas Am facut credit de nevoi personale, pentru a achita un avans pentru o casa. In cazul in care am restante la banca, aceasta ma poate executa silit doar cu ... (vezi toată discuția)
Executarea silita Monica Bogdan Monica Bogdan Buna ziua, am credit bancar, la care s-ar putea sa ajung la o restanta de 90 zile sau sa o depasesc. Creditul nu are gaj. Cum se face, sau care sunt pasii , ... (vezi toată discuția)
Credit bobeicaalin bobeicaalin cam cat ar putea sa fie cheltuielile suplimentare valorii unui credit de nevoi personale in cazul in care nu poti platii rata si esti dat in ... (vezi toată discuția)