avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot avea un loc de munca daca sunt pensionat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot avea un loc de munca daca sunt pensionat?

Sunt pensionat pe caz de handicap accentuat (Legea 263, art.59) si doresc sa stiu daca mai am drept de munca si in ce conditii.
Cel mai recent răspuns: ContSters163452 , utilizator 09:12, 29 Mai 2012
Ce grad de invaliditate aveti ? .... intrucat numai pensionarii pe gradul III de invaliditate pot cumula pensia cu salariul ..
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu cred ca a fost bine inteles ce am vrut sa spun... nu sunt iesit la pensie pe caz de invaliditate, ci cu 10 ani mai devreme, conform legii 263, art. 59, deci, considerat iesit la pensie pe vechime in munca... faceti delimitarea...
Art. 59 din Legea nr.263/2010:
Nevazatorii beneficiaza de pensie pentru limita de varsta, indiferent de varsta, daca au realizat ca nevazator cel putin o treime din stagiul complet de cotizare.

In acest sens, puteti cumula pensia cu venitul ...art.118 din Legea nr.118/2010:
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate; d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
ok, multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Pensionare/angajat SLDTimisoara SLDTimisoara Buna Ziua, ma puteti lamuri daca un angajat care a iesit la pensie inainte de limita varsta datorita grupei de munca poate lucra in continuare avand si pensie ... (vezi toată discuția)