avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... decontare deplasare in strainatate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

decontare deplasare in strainatate PFA

Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania.
Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii despre ce am de lucru, predare lucrari, etc, citeva zile o deplasare.

Ce acte trebuie sa completez?
Ma intereseaza in primul rind sa decontez diurna, poate si benzina (fac un plin aici, la plecare, si un plin acolo, la plecare). Trebuie si foaie de parcurs, sau doar ordin de deplasare? Pentru fiecare deplasare trebuie si raport de activitate?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cradu , utilizator 00:42, 15 August 2012
Codul Muncii
Art. 43
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

este adevarat ca titularul unui PFA plateste impozit si contributii sociale dar acesta nu este salariat, pentru ca nu are contract individual de munca inregistrat la ITM.
mai degraba titularul unui PFA este asimilat unui administrator al unei societati comerciale si dupa cum am explicat mai sus, administratorul nu se bucura de aceleasi drepturi ca si salariatul in ceea ce priveste indemnizatia de deplasare = sumă de bani care se acordă cuiva în afara salariului, destinată să acopere cheltuielile făcute de un angajat în scopul îndeplinirii unei sarcini de serviciu. - definitie conform DEX

asta e parerea mea si nu o consider infailibila.
dvs. procedati cum doriti.

38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:

- 23. cheltuielile de delegare, detaşare şi deplasare, cu excepţia celor reprezentând indemnizaţia de delegare, detaşare în altă localitate, în ţară şi în străinătate, care este deductibilă limitat;

39. Sunt cheltuieli deductibile limitat, de exemplu, următoarele:

- cheltuielile reprezentând indemnizaţia de delegare şi detaşare în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, sunt deductibile, respectiv în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;



Te contrazic in ceea ce priveste faptul ca diurna nu este deductibila la PFA-uri, eu consider ca este.

Conform celor cu bold de mai sus, copiate din Codul fiscal se specifica faptul ca indemnizatia de delegare este deductibila doar limitat, urmand sa se precizeze si limitarea ei la 2.5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.

Astept sa fiu contrazis daca interpretarea mea este gresita, desi ma indoiesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
cradu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare diurna pentru un pfa zinas zinas buna ziua! detin un pfa si m-ar interesa sa stiu cat este diurna legala pentru deplasari in afara orasului.multumesc (vezi toată discuția)
Delegare CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua Am citit articolul de astazi cu delegarea si detasarea, dar se refera numai la salariati. Eu am infintat un PFA, unde lucrez mult in teren, drept ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli externe asociat unic adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rog un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Conform legii nu pot avea un contract de ... (vezi toată discuția)