avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma broker asigurari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma broker asigurari

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o societate de brokeraj in asigurari.
Ma puteti ajuta cu informatii actualizate despre cadru legislativ,infiintare, documente necesare, un buget estimativ necesar si timp de rezolvare ?
Cel mai recent răspuns: dango , utilizator 19:54, 14 Ianuarie 2013
Informatiile solicitate sunt prevazute de art. 35 si urmatoarele din Legea 32/2000, actualizata.
Sunt foarte multe prevederi pentru a incepe sa le insirui aici, dar le gasiti pe larg in lege.
De asemenea, aceste prevederi din Legea privind activitatea de asigurare si supraveghere a asigurarilor (32/2000) trebuie completate cu Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), norme privind activitatea intermediarilor in asigurari si pe care le gasiti pe site-ul institutiei (www.csa-isc.ro).
Trebuie sa aveti in primul rand in vedere urmatoarea conditie impusa prin Ordinul 15/2010 al CSA:
"conducătorii executivi să aibă studii superioare şi o experienţă de cel puţin 3 ani într-o funcţie de conducere operativă în domeniul asigurărilor sau de cel puţin 5 ani într-o funcţie de conducere operativă în domeniul financiar-bancar şi/sau al pensiilor private; această prevedere se aplică şi administratorilor, atunci când aceştia au atribuţii similare conducerii executive. Prin funcţie de conducere operativă se înţelege inclusiv funcţia de şef de serviciu/compartiment a cărui activitate este relevantă pentru specificul domeniului asigurărilor sau cel financiar-bancar, precum şi funcţia de director de agenţie sau de sucursală a unei entităţi care operează în aceste domenii."

Ca alternativa la broker de asigurare este agentul de asigurare (persoana fizica sau juridica), conditiile de infiintare fiind mai usor de indeplinit.
Va multumesc pentru informatiile oferite, imi ede ajuns ca de aici inainte ma pot documenta singur.
Daca am experienta de 8 ani ca inspector asigurari, fara functie de sef serviciu sau sef agentie sau director, am vreo sansa sa obtin autorizarea de la CSA privind infintarea unei firme de brokeraj ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Broker asigurari Jeremy Jeremy Vreau sa-mi fac o firma de brokeraj de asigurari. Practic acest job ca agent de asigurari de mai bine de 10 ani. Acest job il practic numai in timpul liber, nu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare csa normand_imobiliar@yahoo.fr normand_imobiliar@yahoo.fr buna , vreau sa deschid o firma de brokeraj ,ce acte as-i avea nevoie sa depun la comisiea de supraveghere a asigurarilor (C.S.A) (vezi toată discuția)
Inregistrare societate cu profil broker de asigurari horlaci2003 horlaci2003 Am nevoie de un pic de ajutor, Vreau sa infiintez o societate care sa aiba ca obiect principal de acttivitate \"6622 Activităţi ale agenţilor şi ... (vezi toată discuția)