avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se elibereaza uscatoria?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se elibereaza uscatoria?

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc in care, ca in multe altele, uscatoria a fost ocupata in mod abuziv de cativa "dinozauri" si transformata in depozit de "troace" - lucruri nefolositoare. Nu exista niciun acord sau altceva care sa le dea dreptul si nici nu raspund la solicitarea administratorului si presedintelui de a elibera acest spatiu.

Ii rog pe cei care au trecut prin aceasta situatie si s-a rezolvat sa imi impartaseasca din experienta lor, poate asa gasesc o modalitate de rezolvare.
Nu vreau citate din legi, ca astea le cam stiu, vreau situatii si modalitati concrete daca se poate.

Mentionez inca odata ca presedintele si administratorul i-a somat verbal in mai multe randuri insa nici nu vor sa auda de eliberarea spatiului respectiv, iar eu as prefera sa nu ajung la instanta ca asta este de durata si macina timpul si nervii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:53, 31 Ianuarie 2013
Ei da! Am o situatie similara. Cum se face daca presedintele este PRO eliberare spatii comune si conferirea unei destinatii comune spatiului respectiv, insa membrii comitetului, care au si ei niste spatii pe la subsol si prin eliberarea uscatoriei s-ar putea sa fie nevoiti sa le faca loc si celorlalti diminuandu-se spatiile lor, nu doresc sa se ia nicio masura, asa ca nu agreeaza ideea eliberarii. Deci presedintele este legat de maini cu legea in mana si nu poate da curs cererii justificate a locatarilor de a folosi spatiile comune la comun!
Oare politistul de proximitate ar putea face ceva, sau numai instanta judecatoreasca ?!
La adunarea generala anuala (obligatorie in primul trimestru al anului 2013), puneti in discutia proprietarilor aceasta situatie. Hotarati prin vot. Daca unii din comitet se opun hotararii luate prin vot, puteti cu acceasi ocazie, sa alegeti alti membri in comitet.
Apoi, dupa adunare, presedintele si comitetul vor pune in aplicare hotatrarea adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscatorii vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa-mi spuneti si mie pasii care trebuiesc urmati pentru a se inchiria doua uscatorii aflate la parterul blocului(cate una pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun asociatie de locatari shoki shoki Va salut, am si eu o intrebare de la care raspunsul sunt mai mult ca sigur ca il voi gasi aici:) Vreau sa inchiriez un spatiu comun din imobilul in care ... (vezi toată discuția)
Spatiile inchiriate de asociatie rebell_rose rebell_rose Buna ziua, La parterul blocului avem o uscatorie pe care dorim sa o inchiriem. Care este procedura legala de a inchiria acel spatiu si ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)