avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand bancii imobilul?

Buna ziua, am o situatie extrem de complicata. As aprecia un raspuns competent. Pe scurt: am un credit ipotecar in franci, suma totala de rambursat ar fi cam de 60000 franci. Am divortat de curand, si nu imi mai pot permite aceasta rata imensa, nici eu, nici fosta sotie, care a reusit sa isi ia un nou apartament. Apartamentul ipotecat cu ipoteca de gradul 2 in favoarea bancii, nu valoreaza la ora actuala mai mult de 50000 de franci. Intrebarea este daca nu mai platesc, si urmeaza executarea silita si scoaterea la licitatie cu o suma mult mai mica decat 50000 franci, voi fi obligat sa platesc in rate acea diferenta pana la credit?
In cat timp se va opri aceasta urmarire?
Dureaza toata viata?
Sau este o perioada de prescriere ca la amenzi?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:07, 1 Iunie 2012
Situatia e intr-adevar complicata pt ca imobilul va fi executat silit , iar pt diferenta executarea silita va continua prin poprire pe venituri si urmarirea altor bunuri.. printre care si imobilul fostei sotii.
Dureaza pana va achitati de datorie care se mareste cu penalitati, cheltuieli de executare etc
Va trebui sa platiti diferenta si toate prejudiciile create bancii , conform clauzelor din contract si a graficului de rambursare. Ca sa aflati, va sfatuiti sa cititi cu atentie contractul.
Nelamurirea mea cea mai mare este urmatoarea: in momentul acordarii creditului s-a facut o evaluare a imobilului (platita de mine), am platit constant in cadrul ratelor acel comision de risc valutare, acele comisioane de acordare a creditelor, acele asigurari obligatorii ale imobilului. Acum nu mai pot plati. Banca nu isi asuma nici un risc la faza asta? Odata ce am garantat cu imobilul acel credit si am platit comision de risc valutar, nu ar trebui sa pot fi executat doar cu acea garantie, care la momentul respectiv a reprentat prin evaluarea facuta tot de banca o valoare care reprezenta mai mult de 75% din valoarea creditului. Sau invers, creditul, era 75% din valoarea evaluata a apartamentului.
Cum ramane cu acea perioada de urmarire. Acum am un salariu minim pe economie deci nu prea au ce sa imi ia, dar nu se stie peste cativa ani
daca eram in perioada de glorie cand preturile ap cresteau saptamanal si v-ati fi aflat in imposibilitate de plata , dupa vanzarea la licitatie a ap, banca v-ar fi inapoiat diferenta ramasa dupa ce isi oprea cat datorati, nici in acel caz nu-si oprea toti banii, desi ati garantat cu tot imobilul. Acum din pacate , imobilul valoreaza mult mai putin si sunteti obligat sa acoperiti dvs diferenta.
Banca nu-si asuma riscul.. ea v-a dat bani cu dobanda si ii vrea inapoi, alegerea sa cumparati un ap v-a apartinut dvs.
Sa intelegem ca gi_jane2 lucrati ca avocat la o banca!!!! Unde ati vazut sa dea bani baca inapoi? sau poate nu aveti experienta unui avocat care sa pledeze in instanta....Cu mii de scuze dar sa fim realisti totusi:surrender:#-o

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Mediere cu banca liveomars liveomars Buna ziua, Am un credit ipotecar,sotia este coplatitor,a intrat in somaj,am informat banca ca suntem in imposibilitate de plata, sotia a terminat somajul,nu ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)