avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat servicii catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat servicii catre persoane fizice

O firma de constructii inchiriaza schela , pe o perioada limitata de timp , catre o persoana fizica. Vor fi cateva facturi - in jur de 6 - 7, iar operatiunile cu persoane fizice ale firmei de constructii sunt absolut accidentale.
Trebuie casa de marcat pentru acest tip de servicii, sau ele se pot incadra la exceptiile din OUG 28/ 1999, art.2, lit l), sau lit.o), respectiv servicii de reparatie si intretinere a bunurilor efectuate la domiciliul clientului; si lucrari de constructii, reparatii, amenajari si intretineri locuinte
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 08:54, 30 Mai 2012
Fiind vorba de o prestare de servicii accidentala si nu permanenta ar fi suficienta factura si chitanta. Daca inchiriati in mod permanent, la diverse persoane fizice, va trebui sa folositi casa de marcat.Oricum factura este obligatorie si in cazul emiterii bonului fiscal, la cererea clientului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I.i.activitate constructii trebuie sa aiba si casa de marcat? spidii99 spidii99 Buna ziua.sunt posesorul unei intreprinderi individuale cu domeniul de activitate in domeniul constructii.Trebuie sa detin o casa de marcat pentru a pute emite ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)