avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Cursuri Fonduri Europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Cursuri Fonduri Europene

Buna ziua.
M-am inregistrat la un curs de calificare (tic) in luna aprilie (daca nu ma insel).Curs fiind platit din fonduri europene.
La inregistrarea cursului mi sa spus ca voi primi o "alocaţie profesională" de 200lei la terminarea cursului.
Vreau sa precizez ca inregistrarea la curs a fost in Galati, cand sa tinut bursa locurilor de munca.
Dupa cateva saptamani primesc telefon sa ma duc la cursuri.
In timpul cursului am intrebat pe "profesor" daca, dupa terminarea acestui curs primim "alocatia" respectiva.Mi sa raspuns ca nu.
Citind ziarul adevarul aflu ca "De această prevedere beneficiază şomerii între 25 de ani şi vârsta legală de pensionare, care au mai mult de 12 luni de şomaj, şi tinerii între 16 şi 24 de ani care sunt şomeri de mai mult de şase luni."
Eu am 23 de ani si sunt somer de mai mult de 7 luni.
Am cautat mai bine pe net si am facut rost de o lista de proiecte ce tin de "Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane"
Nu vreau sa dau numele beneficiarului unde fac cursurile dar pot sa zic ca:
1. Nume operaţiune/ DMI din care se finanţează: Axa Prioritară 5/ DMI 5.1. Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare.
2. Finantare acordata:
2.1 Fonduri UE:1,638,787 Lei
2.2 Buget National: 162,078 Lei
3. Contributie Beneficiar: 98,782 Lei
4. Cheltuieli neeligibile: 73,835 Lei
5. Total valoare proiect: 1,973,482 Lei.
Vreau sa precizez ca firma respectiva a primit 2 finantari din fonduri europene.Una in 2011 si una pentru anul acesta.
Intrebare: Eu pana la urma mai primesc "alocatia" respectiva, sau banii raman in buzunar la iei?
Dupa ce am vazut ca multe dintre persoanele respective au masini de lux si unele au chiar cate 2 masini, m-au pus pe ganduri.
Mai precizez ca prima data nu mau interesat banii dar cand am aflat ca cursurile tin 2 luni de zile cu cate o ora pe zi, m-am suparat un pic.Eu in 2 luni de zile cheltui bani pe care puteam sa ii folosesc sa fac un curs de tic platit in mai putin de o luna de zile.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
ContSters225784, utilizator

Alte discuții în legătură

Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Nereguli subventii cursuri u.e mirela 20 mirela 20 Buna seara, Am participat la un curs de calificare profesionala a unui proiect a fondurilor U.E. Mai exact am fost la ANOFM si cei de acolo mi-au facut ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene chiojdean chiojdean buna,tuturor as dori ceva lamuriri despre accesarea fondurilor europene. sint persoana fizica,detin o anumita suprafata de teren ce as putea sa o destinez ... (vezi toată discuția)