avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Agresiune in fata Palatului de Justitie...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Agresiune in fata Palatului de Justitie...

Astazi, in jurul orei 11:30, plecam din incinta Palatului de Justitie, unde asistasem la o sedinta de judecata. Chiar in capatul scarilor, un individ in costum, s-a repezit asupra unui cetatean imbracat modest si a inceput sa-l ameninte: "Spui tu despre mine ma? Baaaaaaaaaa , spui tu despre mine!" si se facea ca il loveste... Acesta vadit speriat parea ca incearca o explicatie. M-am oprit o secunda in loc si am vrut sa chem personalul de la intrarea in institutie..dar cand sa fac acest lucru, cei doi s-au luat de gat si cel in costum la tras dupa el ,cotind la dreapta, pe langa Palat. Nimeni nu a intervenit, victima nu a strigat, desi parea vadit speriata, iar eu am renuntat la planul de a chema personalul de paza. Am ajuns acasa si inca ma mustra constiinta in ceea ce priveste acest eveniment. Oare trebuia sa strig catre agresor? trebuia totusi sa anunt organele de ordine? Sunt student la drept si astfel de evenimente ma determina sa cred ca nu exista o protectie reala pentru cei ce depun marturie. Nu poti afla adevarul daca cei in care te increzi ca ti-l vor spune sunt lipsiti de aparare. Chiar in fata Palatului de Justitie, ziua in amiaza mare? Eu merg in mod constant pentru a urmari diferite spete din penal si civil, dar ce am vazut astazi m-a lasat blocat. Deobicei intervin, dar individul de astazi era destul de solid...parea a fi o garda de corp...Exista protectie pentru acesti martori? Poti interveni in astfel de situati fara a deveni chiar tu victima?
Cam tarziu te interesezi cam ce atitudine trebuia sa adopti. Desigur trebuia sa chemi jandarmii de la paza Palatului, nu sa intervii personal si nici sa lasi fara aparare o fiinta mai slaba .Individul ar fost legitimat , amendat etc . si victima s-ar fi simtit in siguranta .Pentru ca sunt multi care raman impasibili la astfel de evenimente , agresorii prind curaj si ataca si mai tare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune pe strada - plangere penala onna onna Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme. In cursul zilei de ieri 01.08 am fost agresati (eu si prietenul meu) de un individ, norocul a ... (vezi toată discuția)
Problema amenintare George271 George271 Daca sunt amenintat in mod direct , de catre o persoana , pe un site de socializare ca urmeaza sa ma bata , ce pot face ? avand in vedere ca amandoi suntem ... (vezi toată discuția)
Agresat fizic în incinta cinematograf cinema city megamall bucurești ContSters424225 ContSters424225 Bună ziua! Pe scurt, am fost agresat fizic (mișelește) în incinta cinematografului Cinema City din MegaMALL București. Pentru individ am făcut deja ... (vezi toată discuția)