avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Popriri ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Popriri ANAF

Buna ziua,

In contul bancar apare blocare suma poprita ANAF.Cum sa fac inregistrarile contabile?Mentionez ca nu am primit instiintare de la Anaf.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nico03 , utilizator 20:43, 9 August 2012
Gabrielle Monique a scris:

Nu comunica Lucian, blocheaza direct conturile.

Nu se poate sa nu comunice, inseamna ca organul fiscal nu respecta prevederile legale din Codul de procedura fiscala si este motiv pentru a promova o contestatie la executare cu reale sanse de succes.
Si eu sunt in aceeasi situatie, am blocate conturile si din banca si de la trezorerie fara ca macar sa ma anunte dece si pentru ce....

Am aflat de la trezorerie ca nu mi-as fi platit TVA in valoare de 2000 de lei dar eu SUNT LA ZI cu toate platile inafara de luna Mai ca nu am putut sa platesc din cauza ca sunt blocate conturile.

In conturi am sume mult mai mari dar nu pot sa folosesc deloc conturile

Ce trebuie sa fac pentru a scoate aceasta poprire abuziva? Mentionez ca eu oricand am fost cu platile la zi si nu mi-a venit niciodata nici o instintare ca as fi dator cu ceva catre stat.

Pot sa ii dau in judecata ? Pe cine ?

Eu in acest moment sunt in incapabilitate de plata, am facturi de platit, de adus marfa, salarii...

Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
vasile33, utilizator
Daca aveti de achitat TVA aferent lunii mai, nu este neaparat necesar sa achitati din contul deschis la banca. Cereti o fisa a platitorului si achitati inclusiv majorarile si dobanzile, daca v-au fost calculate, direct la casieria Trezoreriei. Dupa aceea va trebui sa cereti cate o adresa de deblocare pe care sa o prezentati bancilor unde aveti conturi deschise.
Problema ca toti banii sunt in acele conturi.... nu am nici 5 lei cash

Am editat mesajul anterior :(
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
vasile33, utilizator
Incercati sa va interesati la Trezorerie, este posibil ca pentru platile la Buget sa puteti folosi banii din cont. Daca nu...singura solutie este sa gasiti o persoana care sa crediteze societatea si achitati cu numerar toate obligatiile restante.

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Finantele mi-au blocat conturile plsss help calida calida Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)