avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua membrii familiei concediu de maternitate in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua membrii familiei concediu de maternitate in locul meu daca eu sunt in alta tara?

Buna ziua. As dori sa stiu daca parintii pot sa ia concediu de maternitate in locul meu daca eu sunt plecata din tara si daca da ce acte sunt necesare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 22 Decembrie 2008
Concediul de maternitate se acorda femeii insarcinate inainte si dupa nastere, in scopul asigurarii bunei evolutii a starii de sanatate a mamei si a copilului. Prin urmare, acest concediu nu se poate acorda parintilor dvs.

Daca va referiti la concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, atunci va pot spune ca de acesta beneficiază, opţional, oricare dintre părinţii fireşti ai copilului. De asemenea, beneficiază de aceleaşi drepturi şi una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, cu excepţia asistentului maternal profesionist, precum şi persoana care a fost numită tutore.
Eu si sotul meu suntem in Spania iar bebele o sa vina pe lume la anul. Ar vrea sa vina mama mea sa stea mai mult de o luna cu noi numai ca lucrul nu-i permite si auzise ea ca pot lua concediu de maternitate in locul meu.
Nu are cum mama dvs sa beneficieze de acest concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil adoptat grim grim Daca este adoptat un copil care este mai mic de 3 ani , parintele adoptiv are aceleasi drepturi ca si un parinte natural : concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil acordata pensionarului ionescuandreea ionescuandreea buna ziua , sunt pensionar pe caz de boala de 3 ani ,in varsta de 61 ani si am pensia de 609 . fata mea este insarcinata in 3 luni si pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru îngrijire copil Geani Cati Geani Cati Bună ziua .Fiică mea urmeaza sa nască si nu poate beneficia de concediu de îngrijire copil pentru ca nu a lucrat .Problema este acest copil din pacate nu ... (vezi toată discuția)