avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt in divort cu sotia si nu ne-am prezentat la tribunal la data stabilita si acum s-a suspendat. Eu sunt in puscarie si nu am cum sa ajung acolo, ce trebuie sa fac eu ca sa repun pe rol procesul suspendat?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

D.
19,5 lei este taxa de repunere pe rol a dosarului de divort. Trebuie platita in sectorul in care are domiciul la posta/cec
Va multumesc mult pentru raspuns Dna. "gerberga".

Pentru "AVLIL": multumesc pentru intrebarea dvs., el este cel care m-a rugat sa ma interesez ce trebuie facut in cazul mentionat mai sus. Sotia a depus divort si a spus ca nu are bani sa continue. Cu respect, C.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
OK, atunci sa ne spuneti la care termen a fost suspendat, la primul? Ca sa va invatam si ce sa faceti ca sa se judece, ca daca se repune numai ca sa se constate ca nu sunt indeplinite conditiile pentru judecare, degeaba.
Ori contactati dv. un avocat pentru domnul.
Va multumesc iar pentru raspuns si pt. faptul ca doriti sa ma ajutati. Am apelat la dvs. deoarece nu am bani pentru avocat, deci apreciez ajutorul dat in continuare.
La dosarul ce apare pe site-ul judecatoriei apare trecut asa:

"3/12/2011 Amână cauza
Solutie: lipsă de procedură cu pârâtul, T:31.01.2012
31/01/2012 242 c.pr.civ
Solutie: În temeiul art. 242 alin. 1 pct. 2 C.proc.civ., suspendă judecata cauzei, pentru lipsa părţilor. Cu recurs pe toată perioada suspendării.

Ultima actualizare: 01.02.2012

Daca el repune dosarul pe rol se va prezenta cu siguranta si sotia deoarece am inteles ca doreste sa-si refaca viata (mai nou).

Deci face el cerere de redpunere pe rol a dosarului?
Ceva imi scapa ori mie, ori si mie si dv. De ce nu face sotia cerere? Ar fi mai firesc si n-ar trebui sa il invatam pe om si de reconventionala.
El de ce n-a fost prezent la termenul din ianuarie? Citarea e corecta? Ca ar fi alta discutie procedurala aici, e mai greu fara avocat.
Asa face doamna cerere si la prim termen divorteaza prin acord.

Alte discuții în legătură

Divort suspendat,repunere ivascudorudoru ivascudorudoru Sotia mea a inaintat actiune de divort,dar la a treia infatisare,de comun acord s-a cerut suspendarea.Intrebarea mea este urmatoarea: Eu pot deschide ... (vezi toată discuția)
Suspendare-perimare proces comercial Clara8 Clara8 Buna ziua, este vorba despre a actiune aflata pe rol la Tribunalul Bucuresti. Am facut o cerere bazata pe imbogatirea fara just temei. Cererea a fost respinsa ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)