avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimis in judecata pentru art 87/Oug.195/2002-pot fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimis in judecata pentru art 87/Oug.195/2002-pot fi condamnat la primul termen?

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire...in data de 06.07.2011 mi s-a intocmit dosar penal pentru conducera vehicului pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice.Mentionez ca am facut accident cu victima, dar nu grav..am avut 0,94 in aerul expirat si cam 1.6 in sange...am primit acum cateva zile citatie sa ma prezint in instanta pe data de 21.06.2012, iar eu in data de 07.07.2012 vreau sa plec din tara timp de vreo 3 saptamani...intrebarile mele sunt: E posibil sa-mi dea interdictie de a parasi tara pentru ce am facut? sau in cazul in care imi vor da interdictie...E posibil sa-mi dea sentinta de la prima infatisare?
Pot parasi tara inainte de a-mi da sentinta?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: picika , utilizator 09:57, 2 Iunie 2012
poti parasi tara fara nici un fel de problema, la prima zi de infatisare nu iti va da sentinta, dar este bine sa ai un aparator, iar dvs. sa va intoarceti in tara si .... sa colaborati cu instanta. Bafta.
Va multumesc! Dar a doua infatisare cam dupa cat timp ar putea sa fi?
sa mergeti la primul proces,veti primi un avocat din oficiu...si cam 1.5 ani de inchisoare cu suspendare si atat..nici o interdictie..puteti sa mergeti in honolulu
daca nu va prezentati la primul proces a doua va fi in septembrie (in lun iulie-aug judecatorii s in concediu)
Din cate stiu eu instantele judecatoresti au vacanta in perioada 01.07 - 31.08..deci a doua infatisare ar trebui sa fie dupa luna august...pentru ca ma gandesc ca nu poate fi tot in luna iunie...

Alte discuții în legătură

Procesul penal permite parasirea tarii? Dannaa11 Dannaa11 Buna,as vrea sa stiu dc te afli in desfasurarea unui proces penal poti parasi tara pentrucateva luni,perioada in care nu ai infatisare la tribunal,procesul ... (vezi toată discuția)
Judecatori adriana_15 adriana_15 buna seara.as vrea sa stiu cand iau judecatorii vacanta si cat dureaza.multumesc. (vezi toată discuția)
Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti ContSters141851 ContSters141851 buna!as vrea sa stiu daca inaintez divortul in 2 iulie,va fii judecat in septembrie dupa terminarea vacantei sau mai devreme?daca nu am depus inca actele de ... (vezi toată discuția)