avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti

buna!as vrea sa stiu daca inaintez divortul in 2 iulie,va fii judecat in septembrie dupa terminarea vacantei sau mai devreme?daca nu am depus inca actele de divort si vreu sa plec la mama cu copilul de 1 si 7 luni,pot fi acuzata de parasirea domiciliului?precizez ca nu ne mai intelegem deloc,in fiecare avand loc certuri de fata cu copilul,situatie care nu este buna pt el si care pe mine m-a adus la capatul rabdarii.

cel mai bine pentru dumneavoastra ar fi ca, inainte de orice actiune sa consultati un avocat care sa va analizeze situatia in concret .
daca inaintati actiunea acum depinde de foarte multi factori cand va fi dat primul teremen de judectata:
1. regularitatea cerereii ( dupa noul cod de procedura civila cererea care nu este formala poate fi anulata)
2. daca trece de admiterea administrativa pot trece si 3-4 luni pana la primul termen de judecata, depinde de gradul de aglomerare al instantei.
3 trebuie luta in calcul ca primul termen de judecata nu este si ultimul.
4. dupa ce va judectati la fond hotararea nu este definitiva, doar dupa apel

prin urmare, sansele sa fie judecat pana in septembrie sunt minime. oricum , puteti verifica pe portalul instantelor termenul de judecata.

sfat: actiunea de divort sa fie redactat de un avocat sa indeplineasca cerintele legii.
Sa inaintati actele unde? La instanta, notar?
La notar aveti sanse sa terminati intr-o luna, la instanta slabe sanse anul asta. Depinde de judecatoria de care apartine ultimul domiciliu comun.

Parasire de domiciliu? Da, insa are putina insemnatate in cursul procesului de divort, depinde de situatia anterioara. Nu exista acea parasire de domiciliu cu plangere la politie... are importanta numai dpdv a culpei divortului.

Scuze, am observat titlul; in instanta nu aveti sanse mari nici in toamna. Dar depinde de judecatorie.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Liliana Gradinaru, Avocat
Multumesc!Imi recomandati varianta la notar?si daca nu vrea sa vina?ca am inteles ca trebuie sa fim amandoi prezenti si de acord!el mi-a spus clar ca nu scap asa usor!as vrea sa plec la mama mea cu copilul macar sa se mai linisteasca apele sin nu stiu ce sa fac,nu as vrea sa influenteze procesul de divort.
Repet, plecarea depinde de motive. Daca sunt motive serioase, impactul este mic spre deloc. Daca doar nu va mai intelegeti, e mai dificil.
Recomand un acord, mai ales ca aveti un copil care intotdeauna va va avea pe amandoi ca parinti.
La notar e mai decent, mai rapid... cheltuiti mai putin timp si bani, nervi...
Daca vreti sa divortati oricum veti depune divortul si cu cat veti depune mai repede cu atat veti avea termen mai repede.
Judecata se va face dupa 1 septembrie.

Alte discuții în legătură

Divort 2 ( subiect editat, mesaje conexate) mbadea41 mbadea41 Este de acord cu divortul a semnat la mediator dar nu poate semna si hartia la tribunal,ne programeaza doar peste doua saptamani iar sotul pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! crezzulina crezzulina As dori are este sa aflu care este modalitatea cea mai eficienta pentru a obtine partajul in cazul unui Divort prin acord! Ma avantajeaza sa astept intrarea in ... (vezi toată discuția)