avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Daca am nascut in iunie 2009, perioada de CCC se ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Daca am nascut in iunie 2009, perioada de CCC se considera vechime in specialitate?

Am nascut in luna iunie 2009, vreau sa stiu daca cei doi ani de CIC mi se vor considera vechime in specialitatea studiilor, pentru examenul de promovare in grad profesional, de la asistent la principal, eu avand acum 1 an vechime in specialitate, din cei 3 care se cer la promovarea in grad superior. Trebuie sa mai astept 2 ani pt a promova in gradul principal sau ma incadrez acum cu cei 2 ani de CIC si 1 an lucrat dupa reintoarcerea din CIC? Multumesc mult celor ce-mi vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 15:09, 3 Iunie 2012
CIC este vechime in munca, nu si in specialitate, pana la 01.01.2012, de cand OUG 148 o considera vechime si in specialitate. dupa calculele mele, CIC al dvs s-a incheiat in 2011, asa ca....nu este luat in calcul la vechimea in specialitate.
si chiar daca este luata acum in calcul la vechimea in specialitatea, promovarea in grad cere vechime minim 3 ani in gradul profesional detinut...deci: se cere sa fi avut cel putin 3 ani de munca efectiva in functie si grad.
de asemenea, mai este problema cu rapoartele de evaluare. chiar daca din 2012 se recunoaste CIC drept vechime in specialitate, nefiind considerata munca efectiva, rezulta ca oricum nu aveti raport de evaluare intocmit pentru ambii ani trecuti, respectiv si anul 2010 (pt ca aveti un raport de evaluare partial pe anul 2011)
pe scurt : nu puteti promova in grad pana nu aveti si raportul de evaluare pe anul asta (intocmit la anul in ianuarie), dar si 3 ani vechime in gradul profesional asistent al unei functii publice.
atentie! daca ati intrat in concediu in 2009, calcuati-va si cat ati lucrat in functia si gradul asistent detinuta anterior intrarii in CIC, poate mai e ceva si de acolo. sau ati ocupat postul si la scurt timp ati intrat in CIC?
si daca nu aveti cel putin 5 ani vechime in specialitatea studiilor nu puteti sa ocupati prin concurs un alt post cu grad profesional principal.
iar CIC al dvs incheiat anul trecut nu se ia in calcul decat la vechimea in munca, adica o sa se ia seama de el cand vi se va calcula pensia ...candva: atat!
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
ContSters233010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil georgecu georgecu buna ziua! va rog foarte mult sa ma clarificati cu o problema! iau indemnizatie de crestere copil din iulie 2005, datorite faptului ca baietelul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Pentru perioada concediului de crestere a copilului ccc voi eneficia de contrbutia la fondurile de pensii public si privat? irimih irimih Buna ziua. In perioadele august 2007-august 2010 si august 2012-februarie 2015 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului si implicit si de ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime în gradul profesional al funcției publice. Deeaedu Deeaedu Buna ziua, sunt funcționar public in cadrul unui minister și am următoarea problema: In mai 2011 am promovat in gradul principal, fiind gravida in 6 luni. ... (vezi toată discuția)