avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru perioada concediului de crestere a copilului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru perioada concediului de crestere a copilului CCC voi eneficia de contrbutia la fondurile de pensii public si privat?

Buna ziua. In perioadele august 2007-august 2010 si august 2012-februarie 2015 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului si implicit si de indemnizatie. Am inteles ca aceste perioade se iau in calcul la vechimea in munca. Nu am inteles insa daca si valoric imi va merge pensia. Pentru aceste perioade figurez cu contributii pentru fondul de pensii public si respectiv privat? Si daca da, care v-a fi contributia? Procent din salariul avut sau procent din indemnizatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irimih , utilizator 16:33, 15 Ianuarie 2015
1. perioada august 2007 - august 2010
OUG 148/2005
Art. 18

(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) În vederea determinării punctajului anual necesar stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public, pentru perioadele asimilate stagiului de cotizare în condiţiile prevăzute la alin. (1) se aplică prevederile art. 78 alin. (5) lit. b) din Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Prevederile alin. (2) se aplică şi persoanelor care beneficiază de perioadele asimilate prevăzute la alin. (1) şi care, în acelaşi timp, se află în situaţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

(4) În situaţia persoanelor care, în perioada 1 aprilie 2001-1 ianuarie 2006, au beneficiat de concediu şi de indemnizaţie pentru creşterea copilului în condiţiile reglementate de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, la determinarea punctajului anual se utilizează cuantumul indemnizaţiei acordate în perioadele respective.

(5) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006.

(6) În situaţia prevăzută la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.


2. perioada august 2012 - februarie 2015
OUG 111/2010
art.22

(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
Imi cer scuze, nu sunt sigura daca am inteles corect si de aceea va rog sa-mi explicati in termeni uzuali si nu de specialitate, daca voi beneficia sau nu de contributii la fondul de pensii atat cel public cat si cel privat. mentionez ca pe desfasuratorul primit de la fondul privat, in lunile cu CCC, contributia era 0. Eu credeam ca AJPPS vireaza automat catre Casa de pensii, contributia la pensie (la fel cum ar fi facut angajatorul) urmand ca mai departe aceasta sa vireze procentul datorat fondului privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil georgecu georgecu buna ziua! va rog foarte mult sa ma clarificati cu o problema! iau indemnizatie de crestere copil din iulie 2005, datorite faptului ca baietelul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si concediul pentru cresterea copilului sunt considerate vechime in munca? lidia2010 lidia2010 Va rog sa imi spuneti daca sunt considerate vechime in munca si se iau in calcul la pensie concediul medical, concediul prenatal si postnatal si concediul ... (vezi toată discuția)
Perioada de ccc este vechime in munca? andrei_ady84 andrei_ady84 Buna ziua! Vreau sa stiu daca, concediul de crestere copil intra la experienta de lucru. Vechime ani de munca.Va multumesc. (vezi toată discuția)