avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa si pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa si pamant

Buna ziua, suntem 2 frati, parintii au decedat. Eu fratele mai mare, am act pe casa mea si 250m de pamant langa ea.

As vrea sa stiu cum se poate face succesiunea cu casa parinteasca si cu pamantul, fiindca fratele mai mic nu are act pe casa parinteasca si pamant. El locuind in casa parinteasca.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
AlexCristianx, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexCristianx , utilizator 14:59, 2 Iunie 2012
Nu are nimic casa dumneavoastra cu casa parinteasca. Casa parinteasca se imparte in mod egal intre cei doi frati, daca numai doi sunteti si ambii parinti au decedat
Adica nu exista nici un fel de acte pentru casa parinteasca?
Da, am uitat sa mentionez ca actele pentru casa parinteasca le am tot eu. Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune , rog ajutor pt simplificat. Odyseus Odyseus Bună ziua, situația mea se prezintă astfel: mama a decedat cu câțiva ani buni înainte, tata relativ recent, înainte de pandemie . Tatăl nu a făcut ... (vezi toată discuția)
Partajarea averii de pe urma parintilor popescu_alexandru popescu_alexandru Va deranjez cu o problema legata de partajarea averii intre doi frati care nu prea se inteleg. Bunurile succesorale sunt reprezentate de un teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Succesiune platon_mirella platon_mirella Legat de succesiune, am si eu o nelamurire. Sunt 2 frati care au mostenit, in urma decesului parintilor ,o casa. Fratele mai mare s-a mutat in alt oras ,unde ... (vezi toată discuția)