Bună ziua,
situația mea se prezintă astfel: mama a decedat cu câțiva ani buni înainte, tata relativ recent, înainte de pandemie . Tatăl nu a făcut acte de succesiune după mama, fiindcă ea nu figura pe actele casei . Noi fiind mulți copii și locuind în țări diferite, este dificil să descurcăm succesiunea: tata a scris pe hartie in detaliu cui ce îi rămâne exact, dar frații mei au păreri diferite .
Unii vor să semneze dar nu știu ce este mai bine de făcut . Si anume, dacă aceste parcele sunt împărțite la atât de mulți copii, nu rămâne aproape nimic, nici echivalentul unei grădini mici, parcelele fiind lungi.
Pe lângă parcele, 3 dintre noi au moștenit casa părintească cu grădina aferentă. Aceasta grădina va fi împărțită in 3 părți egale. Totuși, unul din cei 3 nu are o relație de buna înțelegere cu ceilalți, și nu se pronunță nici că își vrea partea, nici ca nu o vrea. Noi am dori sa finalizam succesiunea cumva. Cum sa îl convingem ori sa renunțe, cu act la notar, ori sa demarăm ceva care sa convină tuturor părților?
Dacă hotărâm să renunțăm la moștenire (și casa cu grădina, și parcelele exterioare satului) în favoarea doar unuia singur, ne vor costa actele mai puțin? Căutăm o soluție cât mai simplă unde să nu mai fie nevoie de intabulare, de cerut măsuratul încă odată și de tărăgănat acest complicat proiect . Care este soluția ideală, știind că mare parte din noi am renunța la parcele de pământ, fiind prea departe pentru a-l putea lucra . Sau care ar fi soluția ideală în această situație de succesiune?
Va mulțumesc pentru orice idei care sa ne simplifice deciziile și sa găsim / păstrăm pacea in familie.
Procedura succesorală este aceeași. Indiferent ca rămâne un singur moștenitor sau șapte.
Iar taxele se percep la valoarea masei succesorale.
În privința terenurilor, dacă vreți sa le faceți bucatele bucatele și sa le împărțiți între dvs, documentațiile cadastrale și intabularea sunt obligatorii
Din nou succesiune!
Mr.M
Buna ziua!
Domnilor, va rog, sa ma luminati si pe mine. Pe un titlu de proprietate (teren extravilan) sunt 5 mostenitori dupa tata. Doi dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)