avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... afiliere la o federatie sindicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

afiliere la o federatie sindicala

Daca intr-o firma nu exista ccm,iar angajatii infiinteaza un sindicat si se afiliaza la o federatie sindicala,ce legi vor fi aplicabile acestei situatii??Se va putea aplica ccm la nivel de ramura din care face parte conform codului caen, ccm negociat de federatia sindicala la care s-a afiliat??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 2 Iunie 2012
Despre ce ramura este vorba?
Este vorba de ramura electronica
CCM la nivel de aceasta ramura de activitate este aplicabil unitatilor prevazute in anexa nr.1 la ccm ... prin urmare, chiar daca va afiliati la Federatia sindicala semnatara a acestui ccm , trebuie ca si angajatorul sa adere la acesta.
Multumesc pt raspuns! Banuiam ca e asa...dar speram sa nu..fie asa..!! Inseamna ca a mai ramas doar codul muncii..dupa care se poate negocia ccm...si stim ca prea multe avantaje pentru angajati nu sunt trecute..in el..!! doar de aceea a si fost modificat..!! iar cireasa de pe tort e legea 62/2011..care desfiinteaza ccm unic la nivel national..!!
Codul Muncii reprezinta o baza de plecare in negocierea c.c.m. ..nici in trecut nu existau reglementate in acest act normativ avanateje pentru salariati .. drepturile banesti si alte avantaje pot fi reglementate si in reg.intern al angajatorului la sectiunea privind drepturile si obligatiile partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm unic la nivelul ramurii Lipi Lipi Daca o societate comerciala nu face parte din (nu a aderat) din (la) Federatia patronala care a semnat CCM unic la nivel de ramura dar Sindicatul din acea ... (vezi toată discuția)
Ramura induistrie ninel_d ninel_d Azi am mers la ITM pentru a afla din ce ramura face parte o societate cu domeniu de activitate patiserie-covrigarie si am ramas pur si simplu uimit ;am ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca LITERA LITERA Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ... (vezi toată discuția)