Buna ziua.ma aflu intr-o situatie cam neclara .Am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare pentru oug 195/2002 cond sub influenta bauturilor alcoolice.Am executat 1 an si doua luni fiind eliberat conditionat.Acelasi 195/2002 respectiv art.116 lit a mi-ar da dreptul sa imi redobandesc permisul deoarece au trecut 6 luni de cand am fost eliberat numai ca la drpciv mi s-a comunicat ca trebuie sa treaca durata pedepsei adica 2 ani plus cele sase luni prevazute de art 116.Imi puteti argumenta v arog cine are dreptate?Va multumesc anticipat.
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
Art. 61 C. pen prevede :
Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la eliberare până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune.
Rezultă în mod clar că pedeapsa se consideră executată la împlinirea duratei pentru care aţi fost condamnat, respectiv 2 ani.De la acea dată trebuie să mai treacă 6 luni pentru a vă putea prezenta la examen.
Între timp cred că ar fi util să obţineţi o copie legalizată de pe hotărârea prin care aţi fost condamnat pentru a face dovada indeplinirii condiţiei referitoare la timp.
Permis anulat?
mariana pop
dupa un dosar penal cu solutie finala 3 luni cu executare (alcool la volan 1 %o ) permisul se anulaza?
daca da, in cat timp se poate face reabilitarea?
(vezi toată discuția)