avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatia de intretinere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatia de intretinere a copilului

Dupa divort, copilul ramane in intretinerea mamei cu obligatia tatalui de a achita pensia alimentara pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 ani. Copilul termina facultatea anul acesta si implineste varsta de 24 ani. Daca se inscrie la master in toamna , mai este obligat tatal sa-i plateasca pensia alimentara?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:12, 3 Iunie 2012
Buna ziua,

Da, tatal va avea in continuare obligatia de a intretine copilul, pana la finalizarea masterului dar nu mai tarziu de 26 ani.

Totusi, trebuie stiut ca daca copilul lucreaza si are venituri proprii, tatal nu mai are obligatia de intretinere si poate solicita in instanta incetarea platii pensiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ligia_carmen ligia_carmen Buna ziua, As dori sa stiu daca se mai plateste pensie alimentara pana la 26 de ani daca copilul a absolvit facultatea si masterul la vasta de 24 de ani. In ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kisslivia kisslivia buna ziua, mama plateste pensie alimentara unui copil.acest copil a terminat facultatea(in acest timp a primit pensia alimentara). in hotarare specifica ... (vezi toată discuția)