avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompetenta profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompetenta profesionala

Am fost angajata la o societate in functia de contabil cu responsabilitati si in compartimentul resurse umane.In urma unor disensiuni cu administratorul judiciar(societatea este in insolventa) in cea ce priveste codul muncii am primit decizie interna de desfacere c.i.m. cu motivul " incompetenta profesionala"
operand chiar cu ziua urmatoare emiterii.
Ulterior am facut o cerere catre administratorul judiciar in care am aratat ca mi-au fost incalcate drepturi conferite de codul muncii si anume: dreptul la preaviz, dreptul la zilele de concediu conform timpului lucrat precum si dreptul meu la aparare vizavi de acuzatiile aduse.
Deoarece acuzele nu au fost probate am cerut sa se intruneasca o comisie care sa faca acest lucru.
Acest lucru nu s-a intamplat si mi-a fost emisa decizie incetare c.i.m. cu un articol din legea (insolventei) 85/2006 art. 86 alin 6 (care se refera la concedierea colectiva).Decizia de incetare nu are la baza nici un articol din codului muncii.
Este legal ce a facut administratorul judiciar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 5 Iunie 2012
Care sunt datele la care ati primit cele doua decizii (cea cu incompetenta si cea de la administratorul judiciar)?
Ambele pari nelegale din avion si ar trebui contestate.
Din pacate termenul de contestare este de 30 / 45 de zile si pare depasit (pare ca au trecut mai mult de 30 de zile de cand umblati pe la admonistrator sa corectati prostile emise).
In urma unor disensiuni cu administratorul judiciar(societatea este in insolventa) ...


Din acest mesaj nu reiese ca este in reorganizare societatea ...

De asemenea , aveti posibilitatea sa contestati decizia de concediere in termen de 45 de zle de la data comunicarii acesteia la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca.
Decizia interna a fost emisa in data de 17.05.2012 cu incepere din 18.05.2012.In urma cerereii mele(in care am aratat ca mi-au fost incalcate drepturile) mi-a fost emisa decizia de concediere incepand cu data de 14.06.2012.Eu eu am lucrat pana pe 21.05.2012 cand am si primit decizia si data de incetare ar trebui sa fie 20.06.2012.
Pe data de 23.05.2012 am facut sesizare la ITM in care am explicat detaliat tot ce s-a in tamplat .
Cand trebuie sa fac sesizarea catre instanta?
Cand ati primit decizia de incetare a c.i.m.? .. nu prea inteleg din datele ce le-ati postat ...
Decizia a fost inregistrata si comunicata in data de 21.05.2012 cu nr 861 si opereaza cu 14.06.2012

Alte discuții în legătură

În cazul concedierii din cauza falimentului ce prevederi prevalează, ale legii 53/2003 codul muncii sau ale legii 85/2014 privind insolvența? cyan cyan 1. În cazul concedierii din cauza falimentului care este procedura de concediere a salariaților, se aplică prevederile Codului muncii în materie de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca ilye6676 ilye6676 daca un patron iti desface contractul de munca iti poate inpune preaviz el sau e obigatoriu acel preaviz inpus de el si daca pot contesta in instanta decizia ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca / insolventa Elena1313 Elena1313 Buna ziua, Starea de insolventa duce la nulitatea contractual colectiv de munca? Firma unde lucrez este in insolventa, am drepturile salariale platite la ... (vezi toată discuția)