avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
Jean Valjean a scris:

[ link extern ]

Pacat ca nu gasim ceva de data mai recenta. Oricum, celor pe a caror decizie de pensionare medicala scrie " din cauza serviciului ", cu siguranta o sa aiba succes in instanta, cel putin pe HG-1083.

Cum sa mai scrie Comisia Medicala " din cauza serviciului " cind Legea 263 din 2010 la art. 68 alin. 1 prevede : ” Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza:
a) accidentelor de munca si bolilor profesionale, conform legii;
b) neoplaziilor, schizofreniei si SIDA;
c) bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca.

Noroc ca acest lucru se mai scrie inca pe Procesul-Verbal eliberat de medicul unitatii.
Pentru cei pensionati pana in legea 263, scria..." Boala aparuta in timpul si din cauza serviciului in politie ", paragraf xx/x, grupa x, Barem Medical....etc,etc...

Pe revizuirile ulterioare scrie "Boala obisnuita" si este cu litera "c" chiar daca pe prima scrie cu majuscule :), cele de mai sus.

Sansele de a castiga in instanta asigurarile, sunt in acest caz de 100%. Ma refer daca scrie chestiunea cu boala aparuta etc...
la mine asa scrie la infart boala obisnuita sa mai fie sanse sa imi acorde am facut o cerere la resurse umane conform HG1083 dar nu am primit nici un raspuns ce as mai putea face decat sal fac si pe al doilea infart pensia mia venit destul de mica 1200 lei la 22 de ani de politie si alti 8 in alta parte

Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
fanfan67, utilizator
@fanfan67 - multa sanatate si putere...restul le vom rezolva pe rand.

On topic - important este ce scrie medicul pe decizia de pensionare, mai precis pe prima. La mine/noi cei care am iesit in 2010, scrie ceea ce am spus intr-un topic mai sus: " Boala aparuta in timpul si din cauza serviciului in politie ", paragraf xx/x, grupa x, Barem Medical....etc,etc...
Loadingvirus are dreptate : "Noroc ca acest lucru se mai scrie inca pe Procesul-Verbal eliberat de medicul unitatii".

Si eu am trimis la cadre o cerere de acordare, cu subiect, predicat plus decizia medicala conforma cu OMAI-ul 24. Asadar astept, dar cred ca o fac degeaba. Tot in instanta se vor rezolva lucrurile. Oricum, o incercare nu are moarte, nu cere de mancare, doar ocupa timpul instantelor. Eu opinez sa incerci.
multumesc la fel dar nu am atitia bani pentru avocat mam incurcat rau cu o banca cine credea ca am sa cad asa brusc sa nu pot face nimic cu inima asta abia imi ajung sa supravietuim bani cu familia nu imi raman din 1200 pensie decat 250 lei asta leas dorii si lor cei care au aprobat legea asta sa decada si sa ajunga asa dupa atatia ani de chin in politie ajungi un ratat nu te mai baga nimeni in seama de stat prin vant si ploi noapte de noapte tind sa cred ca miam ratat cariera in viata

Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
fanfan67, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)