avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Colaborare cu firma Germana
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Colaborare cu firma Germana

Doresc sa va supun atentiei si totodata sa va solicit ajutorul pentru urmatoarea chestiune:

1.O fabrica germana care produce materiale utilizate in domeniul constructiilor (finisaje/compartimentari sanitare) isi exprima intentia de a incepe colaborarea cu “o parte romana” care ar trebui sa asigure montajul respectivelor sisteme pe santiere de pe teritoriul Germaniei.

2.Necesarul de forta de munca este pentru inceput de 3-5 muncitori cu posibilitati de expansiune (in functie de seriozitatea partii romanesti) de pana la 40-50 persoane

3.Partea Germana asigura materialele de pus in opera,cheltuielile cu transportul si cazarea in deplasare si plata normata la unitate de montaj pentru muncitorii romanani

Problema apare ca cel mai probabil firma germana nu cunoaste limitarile Romaniei pe piata muncii .Concluzia ar fii urmatoarea:

1.Partea romana trebuie sa se organizeze intr-o forma sau alta(II,SRL,poate GMBH-ul de 1 euro,etc) si sa poata semna cu partea Germana un contract de prestari servicii–as ruga detalii despre ce forma sugerati pentru inceput (si bineinteles care sa mearga trasa de par la propiu pana in data de 1 ianuarie 2014)

2.Partea Romana trebuie sa poata furniza si obtine toate formele pentru muncitori romani pentru a putea presta legal activitatea de instalare pe santiere(mentionez ca vor fii multe lucrari de renovare in diverse institutii publice de genul primarii/scoli/diverse institutii de stat)

3.S-ar prefera o forma de organizare in Romania pentru a platii aici taxe si impozite si foarte important pentru a angaja forta de munca romana

Puncte problematice:

1.Partea Germana nu ar dorii sa lucreze doar cu persoane autorizate pentru ca nu poate responsabiliza pentru mijloacele fixe si mobile puse la dispozitie in mod eficient(masina cu care se transporta marfa si muncitorii in echipa de cate 2/scule profesionale)
2.Partea romana se poate organiza sub forma de SRL/Intreprindere individuala si lucra cu romani liber profesionisti pentru a presta servii in acest domeniu

PS:precizez ca aceasta afacere apare din relatia personala avuta cu angajatorul german ,dorinta acestuia este de a isi reduce cheltuielile cu montajul si de a ajuta si da o sansa angajatilor romani /momentan lucrarile se desfasoara cu muncitori polonezi care nu au limitari din cunostintele mele.Rog daca trebuiesc furnizate mai multe detalii un mail.

Multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Numai Bine!
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 15:57, 5 Iunie 2012
Parerea mea un SRL. Relatii suplimentare pe mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de lucrari instalatii electrice prin contingent germania Lucrarile se fac de catre o PJ impozabila din Romania cu cod fiscal valid de TVA catre PJ Germana impozabila cu cod valid de Tva . Lucrarile se fac in baza ... (vezi toată discuția)
Sfat infiintare firma in romania ionca ionca Buna ziua, am dubla cetatenie (romana si germana) si locuiesc in germania. Am in Germania o firma sa spun in mare \"prestari servicii\", si as dori sa deschid ... (vezi toată discuția)
Regie proprie constructie - caz special sau nu? magicstar magicstar Buna ziua. Incercam sa realizam in regie proprie o casa, ceea ce presupune 2 etape: demolare, respectiv constructie. Inca nu am inceput lucrarile, sunt in ... (vezi toată discuția)