avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executari silite pentru administratori firme in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executari silite pentru administratori firme in insolventa

Buna ziua,

As avea doua intrebari .Firma se afla in insloventa din decembrie 2007.Inainte de intrarea in insolventa Adminsitratorul societatii a luat 2 credite de la o banca in valoare totala de 60.000 ron.BAnca respeciva s-a inscris la masa credala cu suma aceasta.Acum au facut somatie de executare pentru administratorul societatii pentru aceasta suma deoarece administratorul avalizase 2 BO pentru suma respectiva la luarea creditului.E ca si cum ar cere de 2 ori aceasi suma.
1.Este posibil asa ceva?
2.Daca administratorul societatii este asociat la o alta firma, firma respectiva poate fi ataca de aceste executari.Dar in cazul in care firma aflata in insolventa acum intra in faliment firma a care este asociat poate fi implicata ?
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2008
mirela_man, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:13, 11 Iunie 2009
1. Da, este, banca joaca la doua capete, pentru a-si mari sansele de recuperare a sumei.
2. Actiunea indreptata impotriva administratorului se poate extinde si la actiunile detinute de acesta (implicit a dividendelor de incasat) intr-o alta societate.
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2008
csongi, utilizator
Referitor la punctul 1.
Este legal ? Si in cazul asta pot sa-si ia banii de 2 ori sau conteaza de unde isi recupereaza mai repede?
Referitor la punctul2.
E vorba doar de dividente sau si de bunuri ale firmei sau de creditari facute in firma asociata.

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2008
mirela_man, utilizator
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce se poate face, daca exista o firma al carui asociat unic este o singura persoana(care a fost doar cu numele), in spatele afacerii s-a aflat o alta persoana care a decedat. Firma a fost bagata in insolventa de catre un furnizor la care s-a renuntat in 2007. Ce poate face administratorul firmei ca sa poata scapa de aceasta insolventa?
Va multumesc anticipat.
O zi cat mai placuta.

Cu respect.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
CroitoruStefan, utilizator
La ce s-a renuntat?...la insolventa?
S-a renuntat la acest furnizor. Adik nu a mai beneficiat firma de serviicile lui.
Acum acest furnizor a chemat firma in instanta. Intrebarea este, ce se poate face ca administratorul firmei sa scape de insolventa. Sa vanda firma, sa o bage in faliment...
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
CroitoruStefan, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetarea calitatii de avalist cbogdan cbogdan In 2004 am infiintat o firma, detinand 50% din partile sociale si calitatea de administrator. Din 2006 nu m-am mai implicat deloc in firma, de aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca? beatrice3108 beatrice3108 spuneti-mi ,va rog,cat de legala este actiunea unei banci de a executa administratorul unei firme in vederea recuperarii unui credit contractat de societatea ... (vezi toată discuția)