avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere 55 lit.b- acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere 55 lit.b- acordul partilor

Buna ziua,
Un salariat a facut cerere de incetare cim cu 55 lit. b, incepand cu data de 10.06.2012(duminica).
Se poate aproba de catre conducere cu data de 11.06 (luni) si in data de 11.06.sa fie transmisa in revisal?
Sau emit decizia in data de 8.06( vineri) si o si transmit in revisal, bineinteles cu incetare activitate in data de 10.06.?
Telefonic de la inspectia muncii Bucuresti mi s-a comunicat ca o incetare de activitate poate fi transmisa si anterior datei de incetare cim, dar hg 500 spune clar ca incetarea cim se transmite in data incetarii.
Daca aveti raspunsuri oficiale pe acesta speta , va rog ajutati-ma.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 5 Iunie 2012
In conditiile in care cerererea salariatului de incetare a CIM cu acordul partilor, este aprobata de managerul unitatii , puteti face decizia si anterior datei de incetare. Data de incetare mentionata in decizie trebuie sa fie aceiasi cu cea solicitata de salariat in cerere.Operarea in REVISAL si transmiterea la ITM, eu recomand sa o faceti in data urmatoare incetarii CIM, deci 11.06 2011 .Oricum prin HG 500 din 2010

d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca
HG 500 din 2010 nu se refera la registrul electronic pentru evidenta salariatilor , ci la aprobarea indicatorilor tehnicoeconomici ai obiectivului de investiţii "Centura de ocolire Craiova - varianta Sud DN 56-DN 55-DN 6" :-/


@ cirsteaioana

Incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. inseamna acordul partilor .. in speta, nu ami este vorba despre acordul partilor daca salariatul doreste cu data de 10.06 , iar angajatorul cu data de 11.06 .. in acest caz, partile trebuie sa se puna de comun acord asupra datei de incetare a c.i.m.

Incetarea se va transmite prin REVISAL la data incetarii, potrivit art.4 alin.1 lit.d din HG nr.500/2011 .. legea prevede sanctionarea pentru netransmiterea in termen .. per a contrario, transmiterea in termen sau anterior expirarii termenului prevazut de lege nu este sanctionata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date incorecte de operare decizii incetare cim in revisal lemonik lemonik Buna seara. Spuneti-mi, va rog frumos, ce pot face in situatia in care am inregistrat in revisal decizii de incetare a cim atat cu art 55(b), cat si cu 31(1) ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare contract de munca Cristina_Ghe Cristina_Ghe Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs. Un salariat angajat pe data de 14.04.2016 isi face cerere de incetare CIM cu acordul partilor art.55 lit.B incepand cu ... (vezi toată discuția)
Revisal alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Am urmatoarea situatie - un salariat caruia ii expira cim-ul in data de 25.12.2012. Noi am lucrat pana pe 21.12.2012 si nu mai lucram pana pe ... (vezi toată discuția)