avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Date incorecte de operare decizii incetare cim in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Date incorecte de operare decizii incetare cim in revisal

Buna seara.
Spuneti-mi, va rog frumos, ce pot face in situatia in care am inregistrat in revisal decizii de incetare a cim atat cu art 55(b), cat si cu 31(1) eronat? Un exmplu ca sa va lamuriti: am inregistrat in revisal pe 21 martie o incetare a cim care se produce cu data de 22 martie si produce efecte tot de pe 22. Si decizia am facut-o in felul urmator: decizie nr....din 21 martie......decide: incetarea cim incepand cu data de 22 martie. Si transmiterea revisalului am facut-o tot in 21 martie. :( Spuneti-mi care ar fi rezolvarea acestei situatii? Daca exista una :(
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 29 Octombrie 2014
Lasati-o asa. Unde sunt datele incorecte?

In HG 500 zice ca:
d) elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. i) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;

Care-i data luarii la cunostinta a evenimentul la 55(b)? Cererea de incetere c.i.m. si decizia de incetare c.i.m. In general eu asa le fac, cu o zi inainte; eu asa am apreciat ca este legal (desi exista si pareri contrare). Nu mi-a reprosat asta nici un control pana acum, si am avut cateva.

Daca tineti mortisi, faceti corectie in temeiul art.4 (3) Orice corecţie a erorilor survenite în completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de acestea.

Bafta.


P.S. Daca c.i.m. inceteaza pe 31 decembrie, ... eu ce fac? Stau dupa el sa ii trimit revisalu pe 31, eu nu am bilete la revelion? Pai eu ce sunt? Sclavul statului sau al cui?
Dupa ce a adus cererea si s-a intocmit decizia ... i-am dat drumul la revisal, cat mai aproape de data incetarii ca exista riscul sa decedeze angajatul in zilele alea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
trandafir2, moderator
@ lemonik

Nu vad nicio problema la situatia expusa de dvs .... legea sanctioneaza netranmsiterea in termen si nu transmiterea anterioara termenului stabilit de lege ...

Asadar, daca c.i.m. a incetat in 22.03 si REVISAL-ul a fost transmis in 21/03 nu este nicio problema in acest sens.
va multumesc frumos pentru raspunsuri si mai ales pentru promptitudine.
eu sunt destul de speriata sa zic asa deoarece am intrebat acest lucru pe un inspector de resurse umane cu ceva ani experienta in spate....eu fiind la inceput in aceasta breasla. si dumneaei mi-a spus ca incetarea si decizia de incetare se fac in aceeasi zi si se transmit tot in ziua respectiva. eu am facut decizia si transmiterea revisalului in aceeasi zi, dar in revisal am completat cu "incepand cu a doua zi" practic...d-asta ma agitasem
Ceea ce vi s-a spus este corect .. termenul de transmitere al unei incetari in Revisal este data incetarii c.i.m. ... HG nr.500/2011 prevede ca sanctiune contraventionala netransmiterea in termen, adica daca incetarea este transmisa dupa data in care a incetat raportul de munca si nicidecum daca este transmisa anterior asa cum ati procedat dvs.
Mie mi s-a spus de la ITM ca incetarea unui contract se transmite la data incetarii, nici mai devreme, nici mai tarziu (sunt pasibil de amenda in ambele cazuri). Eu transmisesem o incetare cu o zi inainte si cica e gresit...

Alte discuții în legătură

Concediere 55 lit.b- acordul partilor cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Un salariat a facut cerere de incetare cim cu 55 lit. b, incepand cu data de 10.06.2012(duminica). Se poate aproba de catre conducere cu data de ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata LarisaMT LarisaMT Buna ziua! In cazul unui CIM pe perioada determinata, care expira in 12.01.2018, AA trebuie transmis in REVISAL in data de 11.01.2018 sau in data de ... (vezi toată discuția)
Termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de ... (vezi toată discuția)