avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere CIM fara decizia de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere CIM fara decizia de pensionare

Buna ziua,
ma intampin cu o situatie noua: un angajat s-a pensionat cu grad de invaliditate III, i-am intocmit toate actele necesare dosarului de pensionare, pe perioada de pana la emiterea deciziei de catre casa de pensii, l-am trecut in CFP. Domnul nu binevoieste a-mi aduce decizia de pensionare. Eu in situatia aceasta ce as putea face, cum pot sa-i inchei CIM-ul daca nu vad decizia de pensionare?
Cel mai recent răspuns: sica1tanase , utilizator 11:27, 8 Iunie 2012
Luati legatura cu CJPAS.
"Domnul", daca are decizie de pensionare gr.III, nu are drept de munca decat pentru 4 ore.
1. Cum l-ati trecut in CFP pe perioada de pana la emiterea deciziei de catre casa de pensii?

2. Depuneti o solicitare in scris catre Casei Teritoriale de Pensii sa va comunice o copie de pe decizia de pensionare a salariatului respectiv..

3. Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunica persoanei care a solicitat pensionarea, in termen de 5 zile de la data emiterii. ..art.106 alin.4 din Legea nr.263/2010
1. L-am trecut in CFP pe o perioada mai lunga de timp, din momentul in care a primit decizia medicala, urmand ca in momentul in care o primeste pe cea de la casa de pensii sa-i incetez CIM-ul cu data respectiva.
2. Aici am o intrebare: care casa de pensii, din sectorul unde isi are sediul firma sau din sectorul unde isi are domiciliul angajatul?
Este vorba despre Casa Teritoriala de Pensii in raza careia domiciliaza angajatul ....
Cim inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate.
De regula in aceasta perioda ( incadrare in grad de invaliditate si incetare cim)este in concediu medical nicidecum in fara plata

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua Avem un angajat care s-a pensionat pe caz de boala cu gradul I dupa ce a avut un an de zile medical. Azi a adus decizia de pensionare ce are data ... (vezi toată discuția)
Articol desfacere contract simomagda simomagda Un salariat se afla in perioada de preaviz,concediere colectiva.Se imbolnaveste si este in concediu medical cu propunere de pensionare incapacitate de munca ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului de pensionare stelyan stelyan buna ziua...as dori un raspuns la o intrebare daca sunteti amabili....sotia s/a pensionat medical incepind cu data de 24-01-2011.....dar pentru a depune ... (vezi toată discuția)