avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe contract de inchiriere auto
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

contract de inchiriere auto

as vrea sa stiu ce pasi trebuie urmati pt urmatoarea mea problema.In luna februarie am inchiriat un autoturism pe o perioada de 30 zile urmand sa primesc chiria saptamanal.In decurs de 20 de zile nu am primit nici un ban dupa care mi-am recuperat masina .Mentionez ca am contract de inchiriere cu martori facut de mana .este valabil si cum trebuie sa procedez.MULTUMESC PT RASPUNSURI
Cel mai recent răspuns: Tomita Alexandru , Avocat 12:05, 22 Iulie 2012
Conform legii 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare (sunt zeci), autoturismele pot fi inchiriate doar de persoane juridice care le detin in proprietate sau in leasing (nu subinchiriate) in baza unei licente de inchirieri auto emisa in functie de un set de criterii de notare.

Deasemenea conform HCL 87/2008 nu pot fi inchiriate masini fara Autorizatie de Transport in Regim de inchiriere. Apoi masina trebuie sa aiba ITP si revizii la 6 luni, sau la jumatate din intervalul de revizie recomandat de producator.

Nu e un business usor pentru cei care au documentele in ordine.

Evident in cazul tau nu ai ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing autoturism impune cod caen inchiriere masini? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua Am un contract leasing pe un autoturism pe firma. Am auzit o discutie ca acest lucru impune ca trebuie sa am cod CAEN de inchirieri masini? Stie ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma de inchirieri auto Nikoletta001 Nikoletta001 Buna ziua, am si eu o nelamurile cu privire la contractul de comodat. Vreau sa stiu daca pot face contract de comodat cu masina proprie - de pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va scriu in legatura cu o situatie legata de locul ... Robertipopa Robertipopa Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie legata de locul de parcare primit de la ADP S2, in data de 31.12.2020. Zilele trecute am primit prin posta ... (vezi toată discuția)