Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci cand va veni citatia.ce poate sa faca?e violent,ii este frica dar nu are ce face.si-a zis k mai bine sufera putin acum decat sa sufere toata viata atat ea cat si fratiorul meu.daca el nu semneaza inseamna ca termenul se va prelungi?ce solutie exista pt k totul sa se termine mai rpd?el inca nu stie k ea a depus actele de divort.pe 28.06.2012 e prima infatisare (cred k nu se termina dupa aceasta data,nu? ).nu mai poate trai alaturi de el,fratiorul meu are 8 ani si deja nu-l suporta,il ignora si nu-l vrea in preajma lui.se poarta urat si cu el si incearca sa-i bage tot felul de lucruri in cap.va rog ajutati-ma macar cu un sfat.multumesc,o seara placuta!!!
"Evacuarea celuilalt se pot dispune de instanta atunci cand se face dovada imposibilitatii convietuirii, datorita comportamentului violent al unuia din ei, celalalt soţ nu are alt spaţiu de locuit iar faptele abuzive comise de soţul turbulent pun in pericol integritatea fizica şi morala a celuilalt sot sau a copiilor."
"Măsura evacuării unuia dintre soţi trebuie înţeleasă ca una extremă, care poate fi dispusă numai când au fost săvârşite fapte deosebit de grave, care au pus în pericol sănătatea, integritatea sau viaţa celuilalt soţ ori a copiilor, fiindcă tocmai în asemenea circumstanţe sancţiunile de natură penală sau contravenţională se pot dovedi insuficiente "
Deci, una din conditii e ca sotul poate fi caracterizat ca ar fi un sot turbulent, agresiv fizic sau verbal. Incercati sa dovediti cu martori ca altceva nu aveti cat mama nu are certificate medico-legale. Ar trebui chemata politia de cate ori face scandal.
Apoi aveti de dovedit urgenta
Conform art. 581 alin. 1 Cod Procedura Civila instanta, va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Masura evacuarii sotului turbulent pe calea ordonantei presedintiale poate fi dispusa in cazuri bine determinate si care presupun urgenta atat pentru protectia sotiei, cat si a copiilor minori.
Avocata va poate ajuta cu aceasta actiune ca nu e usor de admis.
revin cu o nelamurire....mama s-a prezentat la prima infatisare,actualul sot nu s-a prezentan,au fost programati pe data de 19.07 dar mama trebuie sa mearga cu 2 martori.un martor este matusa mamei si al doilea este o vecina care stie perfect situatia ,insa e o problema vecina nu poate sa lipseasca de la munca.poate merge dar dupa ora 11.30,ar trebui la 8.30 sa se prezinte la tribunal.mama a intrebat-o daca se poate sa se schimbe ora din acest motiv si i s-a spus ca trebuie sa gaseasca alt martor ca ora nu se poate schimba.nu are pe cine sa gaseasca pt ca nu poate lua un strain de pe strada sa mearga sa spuna povesti,nu?chiar nu exista alta varianta?astept raspuns urgent.va multumesc.
[ Editat de moderator- nu este de dorit sa folosesti scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y), cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii]
In general oamenii nu se amesteca in asa ceva, tinand cont ca este violent, ganditi-va ca nimeni nu v-a dori sa se implice, probabil din aceasta cauza, vecina poate veni deabia la 11.30, dar nu poate la ora 8.30. Poate mai gasiti o ruda, care sa va sustina, dar dvs nu puteti merge? Nu cred ca se v-a putea schimba ora, ganditi-va ca data viitoare vecina ar putea invoca altceva, pe dansa nu va mai bazati. Sa va ajute Dumnezeu sa puteti fi alaturi de mama dvs, chiar are nevoie. Numai bine! :)
multumesc frumos.am crezut k cei 2 martori nu trebuie sa fie rude.credeam ,asa am inteles k makr unul din martori sa nu fie ruda ,fiica,fiu,sora,mama.se poate k cei 2 martori sa fie chiar si matusa si sora,matusa si fiu,fiica?asa ari fi bine,pt k nimeni nu poate sa cunoask situatia mai bine decat rudele.multumesc din suflet!!
Divort / nebun
Cobacel
Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 .
1. Omul ... (vezi toată discuția)
Proces de divort
Stefan00
Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o ... (vezi toată discuția)