avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Este posibil?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Este posibil?

Ma intereseaza sa stiu daca impozitul pe teren si cladire se poate modifica de pe un nume pe altul fara instiintarea acestei modificari?
Am situatia urmatoare:
In urma decesului sotului care era trecut pe rol la DTIL,sotia face succesiune impreuna cu cei 2 copii si devine unic mostenitor deoarece copiii au renuntat la succesiune si nu rectifica rolul ca taxele sa vina pe numele ei.
Dupa moartea sotiei nu se face succesiune de catre copii,insa toate instiintarile de plata referitoare la taxe si impozite vin pe numele unuia dintre copii.
Apare numele si CNP-ul acestuia inregistrat ca proprietar al rolului.
Mentionez ca numele copilului este acelasi ca si al tatalui.Ex:Stefan Banica tatal si Stefan Banica fiu.
Posibil sa fie vreo gresala administrativa?Cum se poate corecta aceasta gresala si pe cine avantajaza in cazul in care copiii fac succesiunea dupa mama?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
maria dinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 01:25, 6 Iunie 2012
Nu are importanta cine e inscris la rol atata timp cat nu s-a dezbatut succesiunea .Se poate deschide succesiunea si dupa eliberarea certificatului de mostenitor vor aparea la rol toti mostenitorii .
Probabil rolul apare pe mostenitorii defunctului/defunctei si tot probabil in evidenta serviciului in cauza figureaza vreunul dintre mostenitori .... acesta fiind motivul pentru care instiintarea vine la unul dintre copii. Intr-un fel sau altul impozitele trebuie achitate si ... cel mai simplu ar fi ca acei copii sa dezbata mostenirea pentru a sti fiecare dintre ei ce are de achitat.
Impozitele achitate de unul din ei pana la deschiderea succesiunii intra in pasivul succesoral si se va deduce ca atare.
Greseala este din partea institutiei care trebuia sa inregistreze rolul pe numele sotiei supravietuitoare in acel moment, acum ca dansa a decedat este suficent sa mergeti cu copie dupa certificatul de mostenitor si de deces al acesteia. Intradevar rolul se v-a numii mostenitorii defunctei...numele mamei dvs. Puteti depune o cerere prin care anexati cele doua acte, asa cel putin vor repara greseala/ eroarea. Pe cine avantajeaza??? Oricum ca urmare a dezbaterii succesiuni tb trecuta mama la rol in vederea eliberarii certificatului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune cu parinti necasatoriti robert paul robert paul Buna seara.Suntem 3 frati.Parintii nostri au cumparat un apartament prin 1979,(pe numele mamei mele-proprietar).Mama mea a murit acum 6 ani,dar n-am facut taxa ... (vezi toată discuția)
Intrebare simpla marfan marfan revin cu intrebarea mea simpla: pot deschide succesiunea pe cineva, desi acea persoana nu are nici un act pe bunurile sale, toate fiind trecute pe numele ... (vezi toată discuția)