avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REINOIRE CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REINOIRE CIM

buna seara .am o intrebare daca ma poate cineva lamuri.. de cate ori consecutiv se poate reinnoii contactul individual de munca pe termen determinat.. va multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
adrian1913, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 6 Iunie 2012
Conform art. 82 Codul muncii...
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
In speta, pot fi aplicabile si dispozitiile art.82 alin.3 C.mun., si anume: Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

asadar , legiuitorul nu a mai prevazut si numarul maxim de prelungiri ..astfel incat, durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata poate fi prelungita de mai multe ori , cu conditia ca durata c.i.m. sa nu depaseasca in totalitate 36 de luni ...

Daca c.i.m. a incetat atunci sunt incidente prevederile mentionate mai sus de colegul nostru @procmarci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de munca nedeterminata 1ecaterina1 1ecaterina1 De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 ... (vezi toată discuția)
Contract durata determinata 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a ma lamuri la urmatoarea intrebare : Cf. Copdului Muncii art 84 CIM pe per. determinata nu poate fi incheiat pe o per. mai mare de 36 ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca durata determinata sebisebi sebisebi as vrea sa ma informati pentru cat timp si de cate ori poate fi prelungit contractul de munca pe perioada determinata. din cate am aflat eu nu pot depasi ... (vezi toată discuția)