avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de munca nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de munca nedeterminata

De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 luni mai adauga la c.i.m un act aditional de 6 luni ...mai are voie si dupa cele 6 luni de act aditional ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 31 Martie 2014
C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii...

Art.82 C.mun.:
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

S-a eliminat pragul celor doua prelungiri consecutive ale contractului individual de munca pe durata determinata, permitandu-se un numar nelimitat de prelungiri. Astfel, art. 83 din Codul muncii la care se face referire in cuprinsul prevederii legale sus-mentionate enumera cazurile in care un contract individual de munca poate fi incheiat, printre aceste cazuri regasindu-se si situatia desfasurarii unor lucrari, proiecte sau programe.
Buna ziua, imi puteti spune va rog in care anume lege precizeaza eliminarea celor 2 prelungiri? Am accesat Codul Muncii actualizat 2014 si vad ca art 82 alin 4 este inca acolo. Multumesc frumos!
Art.82 C.mun.
...
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
...

Acesta se refera la incheierea c.i.m. si nu la prelungirea duratei acestuia.

Alin (3) al acestui articol
prevede : Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Prin urmare, se observa clar ca legiuitorul nu a mai prevazut o limitare a numarului de prelungiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata Marian325 Marian325 Un contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit si printr-un act aditional. Aceasta prelungire se face in limita a 36 de luni. De cate ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata cosminmc cosminmc Buna ziua, Pentru un salariat cu CIM pe perioada determinata se pot incheia acte aditionale de prelungire? Actul aditional se considera contract ... (vezi toată discuția)