avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical ingrijire copil bolnav cu varsta de 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical ingrijire copil bolnav cu varsta de 2 ani si 2 luni

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca medicul de familie imi poate elibera concediu medical pentru ingrijirea fetitei mele care are 2 ani si 2 luni si a fost diagnosticata cu amigdalita pultacee. Mentionez ca medicul de familie mi-a spus ca nu se mai acorda astfel de concedii decat pentru boli infectocontagioase gen varicela, rujeola, oreon s.a.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 4 Iunie 2019
Multumesc mult pentru lamuriri.
Buna ziua,
Am primit un concediu medical al unui salariat, cu codul 09. Unde anume ar trebui sa regasesc CNP-ul copilului aflat in ingrijire pe perioada cat este bolnav? Nu e trecut pe concediu medical sau nu il regasesc eu.
Este o conditie esentiala, ca pe Bo sa fie trecut CNP-ul copilului?
Multumesc!
Bună seara, la un concediu medica pt îngrijirea copilului se calculează și zilele de sâmbătă și duminică dacă eu nu lucrez în weekend?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.10 alin.8 din OUG 158/2005, din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical zar zar pot avea doua concedii medicale pentru copil bolnav pana la sapte ani in aceasi luna? Medicul de familie nu vrea sa imi elibereze pe motiv ca nu poate da in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru copil cu handicap elennna elennna Buna. Daca am un copilas incadrat in handicap grav de cate zile de concediu anual pt ingrijirea lui pot beneficia? acestea se acorda separat de concediul meu ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in 7 ani am dreptul in 12 luni? mos_gerila2004 mos_gerila2004 as vrea sa stiu pt ca legile sunt total abramburite, cate zile de CM pt ingrijire copil am voie intr-un an si cum si cine le poate acorda. (vezi toată discuția)